Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Inschrijving Zuid Limburg Golf Open geopend


De inschrijving voor het Zuid Limburg Golf Open is geopend. Dit driedaagse golftoernooi op banen in Zuid-Limburg en BelgiŽ staat open voor alle golfers met een geregistreerde en actieve EGA-handicap. De winnaars mogen naar Turkije.Van 6 t/m 8 augustus 2012 wordt het Zuid-Limburg Golf Open (ZLGO) gespeeld, georganiseerd door de gelijknamige stichting. Het ZLGO is een driedaags golftoernooi voor golfers met een actieve EGA-handicap.

Format en locaties

Het ZLGO is een individuele wedstrijd waarbij wordt gespeeld in verschillende handicapcategorieŽn. De laagste handicap-categorie speelt Strokeplay, de hogere handicappers spelen Stableford. Voor dames en heren is er een apart klassement.

Voor echtparen of vrienden die normaal in verschillende handicapcategorieŽn zouden spelen wordt een aparte open categorie gemaakt zodat er samen naar de golfbanen gereden kan worden.

Er zal worden gespeeld op de golfbanen Hoenshuis, Rijk van Margraten, Henri-Chapelle (B) en Spiegelven (B). Iedere deelnemer golft op drie verschillende banen.

De prijs en de prijzen

De kosten voor deelname bedragen 195 euro p.p. incl. BTW. Deelnemers die een wedstrijd spelen op hun thuisbaan ontvangen na afloop van het toernooi een restitutie van 35 euro.

Het inschrijfgeld is inclusief:
- Greenfees op drie verschillende banen
- Slotdiner op woensdag 8 augustus
- Dagelijkse verrassingen en extra's
- Unieke prijzen voor de winnaars
- Professionele toernooiorganisatie

Na afloop van elke wedstrijd worden er dagprijzen uitgereikt aan de nummers 1 t/m 3 per categorie. Tijdens het slotdiner op woensdag 8 augustus worden de toernooiprijzen aan de nummers 1 t/m 3 per categorie uitgereikt.

De stichting ZLGO zal met een aantal hotels speciale afspraken maken voor deelnemers aan het toernooi. Vanaf februari verschijnen deze op de website van het toernooi .

Finale in het buitenland

De winnaars per categorie mogen een meerdaags toernooi spelen in Belek, Turkije tussen 27 oktober en 3 november 2012. De uiteindelijke winnaar mag zich 'Overall Kampioen ZLGO 2012' noemen.

Ook anderen belangstellenden mogen zich inschrijven voor deze unieke golfreis. Details volgen later via de website van het ZLGO.

Het ontstaan van ...

Het ZLGO is ontstaan nadat de organisatie van het bekende Top of Holland Golf Toernooi in 2011 besloot te stoppen met hun succesvolle toernooi. Het Top of Holland Golftoernooi was een internationaal toernooi over 72 holes op banen in Noord-Nederland waar jaarlijks honderden amateurs uit binnen- en buitenland aan meededen.
Zie ook dit artikel op Golfreiswijzer.nl.

Na zestien jaar spelen op het vlakke Groningse, Friese en Drentse land leek het de organisatoren van het ZLGO een goed moment om de heuvels van de Euregio onder de aandacht van golfers te brengen met een nieuw en minstens gelijkwaardig toernooi.

De Stichting ZLGO is opgericht door Wim Louwers, voormalig directeur van Corendon Golf, John Smeets, directeur/eigenaar M-Event in Maastricht en Rob Hartmans van de Rijdt, geboren Maastrichtenaar en 11 jaar actief in de stichting Top of Holland Golf als penningmeester en toernooimanager.

Inschrijving

Inschrijven voor het toernooi kan via de website www.ZLGO.nl.