Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Alles over Zuid-Afrika


'Oog voor Zuid-Afrika' is een nieuw reismagazine dat de verbinding legt tussen Nederland en Zuid-Afrika. Dit eerste publiekstijdschrift over Zuid-Afrika staat vol met artikelen en interviews over de bezienswaardigheden, de inwoners, golfbanen, natuur, cultuur, taal en lekkernijen.Half februari werd in Kasteel Engelenburg het eerste exemplaar van Oog voor Zuid-Afrika door Marjolein Westerterp overhandigd aan de leden van het Zuid-Afrikaanse Khayelitsha United Mambazo Choir.
Westerterp, hoofdredacteur, heeft het publiekstijdschrift volledig in eigen beheer uitgegeven. Tijdens de plechtigheid op Engelenburg werd ook het startsein gegeven voor de website www.oogvoorzuid-afrika.com.

Het idee en het goede doel

Jaarlijks trekken meer dan 120.000 Nederlanders voor vakantie naar Zuid-Afrika. De vakantiegangers worden vaak op pad gestuurd met een algemene folder van de reisorganisatie, of er wordt een boek over Zuid-Afrika gekocht dat al jaren op de planken ligt. Veel actuele informatie was tot nu toe niet beschikbaar.

Met Oog voor Zuid-Afrika probeert de in Zuid-Afrika wonende Marjolein Westerterp in een makkelijk te lezen groot magazine bezoekers en geďnteresseerden te informeren over alles waar je in het land mee te maken kunt krijgen.

Tien procent van de netto opbrengst van Oog voor Zuid-Afrika wordt gedoneerd aan lokale, door de adverteerders gekozen projecten.

Inhoud

Oog voor Zuid-Afrika bevat interessante en leuke artikelen over de taal en cultuur en er wordt natuurlijk ruim aandacht besteed aan uitstapjes, plaatsen en de natuur. Ook is er aandacht voor golf.

Wat het blad extra aantrekkelijk maakt voor de toerist zijn de actuele vermeldingen van evenementen. In Zuid-Afrika worden jaarlijks zeer veel festivals georganiseerd, zoals wijnfestivals, het oesterfestival, muziekfestivals, kunstfestivals en zelfs een walvisfestival. Voor wie na het golfen nog wat andere activiteiten wil ontplooien, is het tijdschrift een in formatieve gids.

Het magazine houdt een uitstekende balans tussen luxe, het avontuurlijke en de soms harde realiteit van toen en nu. Door de interviews met Nederlanders die in Zuid-Afrika wonen en met de oorspronkelijke inwoners van het land krijgt u een uitstekend beeld van de cultuur van het land.

In het eerste nummer van 2012 staan o.a. interviews met 'Mister Goodlife' Jos van Krimpen, met ex-doelman van Zuid-Afrika en van Ajax Cape Town Hans Vonk en Rik Felderhof spreekt uitgebreid over zijn ontmoeting in Zuid-Afrika met Prins Bernhard.

Te koop

Oog voor Zuid-Afrika is in Nederland, België en Zuid-Afrika te koop bij tijdschriftenwinkels en de boekhandel.
Als paperback kost een exemplaar € 9,95, voor een magazine betaalt u € 6,95.
Kijk voor meer informatie op www.oogvoorzuid-afrika.com.