Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Voorbereidingen Ryder Cup 2018 in Frankrijk


Ruim zes jaar voordat op het complex van Le Golf National in Parijs de 2018 Ryder Cup wordt gespeeld zijn de voorbereidingen al in volle gang.De experts van European Golf Designs (EGD) zijn druk aan het werk met het baanontwerp voor de Ryder Cup in 2018. De Albatros Course van Le Golf National zal aangepast worden in samenwerking met de European Tour en de French Golf Federation. Le Golf National werd in september 2011 toegevoegd aan de exclusieve lijst van European Tour Destinations en was daarmee, na de London Golf club, de tweede golfbaan in Europa die deze erkenning kreeg.
Green van hole 15 Le National

European Golf Designers

European Golf Designers werd door de European Tour geprezen voor het ontwerpen en bouwen van de Twenty Ten Course op Celtic Manor in Wales waar de Ryder Cup van 2010 werd gespeeld. Ondanks de extreme regenval tijdens de toernooidagen en daarvoor, kon de 2010 Ryder Cup, weliswaar met een extra dag, worden afgemaakt.

Voor Le Golf National zal EGD dezelfde technieken gaan toepassen als in Wales. Er zal extra aandacht besteed worden aan logistiek en faciliteiten zodat in 2018 een arena klaar is voor dit grootse golfevenement dat bezoekers uit de hele wereld zal trekken.

Ontwerp

EGD Senior Design team Ross McMurray, die de Twenty Ten Course in Wales ontwierp, zei volgens een persbericht: 'De baan in Parijs heeft veel aspecten die zowel amateurgolfers als golfprofessionals erg leuk vinden en we zullen de populaire uitstraling en algemene beleving van de baan niet wijzigen. Wel zullen we een aantal bunkers moet verplaatsen om strategische redenen omdat die bunkers nu niet in het spel komen van de longhitters. Bepaalde bunkers zullen niet worden verplaatst, maar wel worden aangepast.'

'Enkele teeboxen zullen op interessantere locaties worden geplaatst en de Ryder Cup verlangt een grotere variatie aan vlagposities dan de huidige greens nu kunnen bieden,' zei McMurray.

Omdat de Albatros Course van Le Golf National ook gebruikt wordt voor andere wedstrijden van de European Tour, ligt de grootste uitdaging voor de ontwerpers vooral in de grootte van het evenement en in het omgaan met de enorme hoeveelheid voetstappen die het gras tot en met de Ryder Cup te verduren krijgt. De Ryder Cup wordt gespeeld in september, dus de kans op regen is vrij groot. Een zeer goed drainagesysteem zoals op Celtic Manor is dan ook een van de vereisten.

Le Golf National

Op Le Golf National werd al 18 keer het Alstom Open de France gespeeld. Het toernooi kende winnaars als Ryder Cup grootheden Nick Faldo, Colin Montgomerie, Sam Torrance en José María Olazábal. Olazábal is captain van het Europese team tijdens de Ryder Cup van 2012 dat van 25 t/m 30 september wordt gespeeld op de Medinah Country Club in Medinah, Illinois in Amerika.

De Albatros Course werd in 1990 gebouwd en was bedacht door Hubert Chesneau. Al vanaf de eerste jaren heeft Chesnau met de Franse Golf Federatie de ambitie gehad om de Ryder Cup naar Le Golf National te halen. De Albatros Championship Course is op dit moment een 18-holes par-72 baan van 6718 meter. De baan ligt in het vlakke gebied van de regio Guyancourt, vlakbij het beroemde Versailles. De Albatros Course heeft geonduleerde fairways met hier en daar flinke waterhindernissen en veel bunkers die niet zouden misstaan op een links course.

Links

- Ryder Cup 2018 homepage
- European Golf Design
- Ryder Cup 2012
- Albatros Course