Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Kamperen en golf


Onlangs is de nieuwe editie uitgebracht van de 101 beste campings voor golfers. Voor de kamperende golfliefhebber is dit een bijzonder aardige gids die een overzicht geeft van golfterreinen op of vlakbij campings in 18 Europese landen. Voor camperaars is er overigens ook weer een nieuwe uitgave van de Campergids beschikbaar, met daarin ruim zevenduizend camperstops door heel Europa. Soms vlakbij golfbanen.Ook kampeerders golfen. De laatste jaren is het geen uitzondering dat je campers op de parkeerplaatsen van golfclubs in het buitenland ziet staan. En ook zie je, als er een golfbaan aan de camping of in de buurt ervan ligt, regelmatig een golftas uit de caravan of camper komen. Er zijn zelfs campings die zich heel specifiek op golfers richten.

De kamperende golfer kan met de gids ‘De 101 beste campings voor golfers’ in een oogopslag zien waar en wat voor soort golfbaan er op of nabij de campings op de vakantiebestemming aanwezig is. Alle golfbanen die niet op de camping zelf liggen, zijn in ieder geval binnen 20 km te bereiken. Per land zijn diverse campings openomen en per golfbaan wordt de grootte (9 of 18 holes) aangegeven, wel of geen buggy’s, of er golfclubs te huur zijn, of je les kan krijgen, aanwezigheid van driving range, putting green, pitching green en oefenbunker. Het is jammer dat ook in deze hernieuwde gids de prijzen van de greenfee’s, ontbreken.
Omdat de betreffende campings moeten betalen voor vermelding in de gids, staan helaas niet alle campings met een golfbanen of golfbanen in de directe omgeving in de gids vermeld.Toch is de gids voor kampeerders een aardige handleiding als ze de golfclubs in de caravan of camper willen meenemen. Zelf vonden wij dankzij deze gids tijdens een kampeervakantie twee leuke golfbanen en campings in Italië.

Campergids

Voor camperaars is er overigens de handige Campergids Europa in de handel. Eind vorig jaar is de 15de editie uitgekomen met daarin 958 nieuwe camperplaatsen. Daarmee is de gids uitgebreid tot in totaal 7305 camperplaatsen. Die zijn allemaal voorzien van GPS-coördinaten. Hiervan zijn er nu 4554 geďllustreerd met een duidelijke foto.
Nieuw is ook, dat de camperplaatsen die binnen 8 km van de autosnelweg liggen het teken snelweg bij het onderdeel afstanden hebben gekregen met daarbij de afstand naar de dichtstbijzijnde op/afrit. Hoewel er geen aparte link naar golfbanen is, is door de coordinaten wel eenvoudig na te gaan of de camperplaats vlakbij een golfbaan ligt.

De Campergids kost € 25,95 en is verkrijgbaar bij ANWB, NKC, boekhandel en accessoirebedrijven in Nederland en België. Ook is de gids te bestellen via de website www.facilemedia.nl.

De 101 beste campings voor golfers kost € 5,95 en is te verkrijgen bij de boekhandels en golfwinkels. Meer informatie ook op www.alanrogers.nl.