Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Amsterdam International wordt The International


De nieuwe golfbaan bij Schiphol, Amsterdam International Golf Club, zal met onmiddellijke ingang The International gaan heten. Dit werd via een gerechtelijke procedure afgedwongen door de Amsterdamse Golf Club.De nieuwe golfbaan Amsterdam International Golf Club Schiphol moet van de rechtbank haar naam wijzigen. Volgens een nieuwsbrief heeft de Amsterdamse Golf Club dit via een gerechtelijk procedure weten af te dwingen. De Amsterdamse vond dat de naam 'Amsterdam International' voor teveel verwarring zou zorgen binnen de golfwereld. De komende weken zal Amsterdam International de oude naam op media en promotiemateriaal wijzigen in 'The International'.

Op zondag 1 juli 2012 opent de door Ian Woosnam en Mastergolf ontworpen golfbaan The International officieel haar deuren voor de leden. Het gaat om een zogeheten 'soft opening' omdat nog lang niet alle faciliteiten beschikbaar zullen zijn. In 2013 zal op deze baan het Deloitte Ladies Open worden gespeeld.

Artist impression van het nieuwe clubhuis van The International (voorheen Amsterdam International)

Afgelopen maandag 4 juni is de eerste paal geslagen van het nieuwe clubhuis. Men verwacht de bouw af te ronden in de eerste maanden van 2013.

Link

The International