Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Indrukwekkend spelersveld tijdens 100-jarig KLM Open


Het KLM Open 2012 kan opnieuw rekenen op een indrukwekkend spelersveld. Nadat eerder was aangekondigd dat titelverdediger Simon Dyson en de oud-winnaars Martin Kaymer en Miguel Angel Jiménez van de partij zouden zijn, maakte de organisatie in augustus de namen bekend van nog een aantal grote sterren.De Amerikaanse golfer John Daly present op 100-jarig KLM Open 2012 dat op de Hilverumsche Golf & Countryclub wordt gehouden. (foto: Golfsupport.nl) Tijdens het KLM Open, dat van 6 t/m 9 september op de Hilversumsche Golf Club zal worden gespeeld, zullen enkele opvallende Amerikanen en veel majorwinnaars hun opwachting maken. De meest in het oog springende golfer in Hilversum zal de Amerikaan John Daly zijn. De inmiddels 46-jarige Daly was vooral vroeger bekend door zijn excentrieke en opstandige gedrag binnen en buiten de baan. Mede hierdoor is de longhitter nog altijd een publiekstrekker waarbij nog wel een vergeten wordt dat hij tweemaal een major wist te winnen.

De Amerikaan Lucas Glover, US Open-kampioen van 2009, zal zijn debuut maken op het KLM Open. Brits Open-kampioen van 2011 en voormalig winnaar Darren Clarke (Noord-Ierland) is ook weer van de partij en natuurlijk ontbreekt ook Martin Kaymer in 2012 niet in het rijtje van majorwinnaars. Op de inschrijflijst staan verder nog de Spanjaard en Ryder Cup captain 2012, José Maria Olazábal (Masters 1994 en 1999), Canadees Mike Weir (Masters 2003), Amerikaan Rich Beem (US PGA 2002), Amerikaan Shaun Micheel (US PGA 2003) en de Amerikaan Todd Hamilton (Brits Open 2004).

Nederlanders en jonge en oude golftoppers

De inschrijflijst voor het KLM Open 2012 toont een mix zien van zeer ervaren spelers en jong talent. Colin Montgomerie (Schotland), Thomas Levet (Frankrijk), Jeev Milkha Singh (India), Anders Hansen (Denemarken) en Richard Green (Australië) vertegenwoordigen de ervaren spelers. Tienersensatie Matteo Manassero (Italië) en Thorbjorn Olesen (Denemarken) staan te boek als jong talent. Iets ouder en meer ervaren zijn de Belg Nicolas Colsaerts en KLM Open-winnaar 2005 Gonzalo Fernandez Castaño (Spanje). Colsaerts beleeft twee zeer goede golfseizoenen en maakt dit jaar kans om in de Ryder Cup te spelen.

Voor Nederland zullen, naast enkele nog niet vermelde amateurs, in ieder geval Joost Luiten, Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Taco Remkes aan de start verschijnen.

Toernooidirecteur Daan Slooter is erg blij met het spelersveld van 2012: 'Na het prachtige deelnemersveld van vorig jaar zijn we zeer blij dat we voor het KLM Open 2012 weer een mooi affiche hebben kunnen realiseren. Het veld is in de breedte zelfs nog sterker dan vorig jaar en de deelname van vele Major-winnaars geeft dit 100-jarig bestaan extra glans. Als je daar dan ook nog de geweldig presterende Joost Luiten en de overige Nederlanders bij optelt, dan wordt het genieten.'

Opnieuw duurzaamheid

In 2010 werd het KLM Open door de Sustainable Golf Index uitgeroepen tot het ‘duurzaamste golfevenement van Europa’. Uiteraard wordt ook in 2012 groene stroom geleverd. Net als in 2011 wordt deze stroom geleverd door Eneco, in de vorm van Eneco Hollandse Wind®, energie volledig opgewekt door windturbines in Nederland.

Andere initiatieven op het gebied van duurzaamheid tijdens het KLM Open zijn:
-Afval wordt gescheiden ingezameld en compact vervoerd.
-De golfbuggies op het terrein rijden op elektriciteit die is opgewekt uit zonne-energie. Op het dak van de buggies zijn zonnepanelen bevestigd die de buggies direct opladen.
-De spelers en leden van de organisatie worden tijdens het toernooi vervoerd in groene label BMW’s. Dit zijn BMW’s die behoren tot de zuinigste auto’s in hun segment.

De Hilversumsche Golf Club draagt het GEO-certificaat (Golf Environmental Organization). Dit betekent dat de club aan strenge milieueisen voldoet en een duurzame bedrijfsvoering kent. De Hilversumsche Golf Club gebruikte geen schadelijke bestrijdingsmiddelen, gaat zuinig om met water en ontziet flora en fauna.
De vliegreizen van de spelers en organisatie naar het KLM Open worden gecompenseerd door de CO2 Zero-service van KLM.
De berekening van de CO2 uitstoot van het KLM Open wordt gedaan door Ecofys. Ter compensatie worden Ecocredits gekocht die ingezet worden bij projecten die gericht zijn op het verwerven van energie op sociale, ecologische en duurzame wijze.

Algemeen

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is Simon Dyson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en viert in 2012 haar honderdjarig bestaan. Het totale prijzengeld voor 2012 bedraagt 1,8 miljoen euro.

Links


Voor meer informatie over het KLM Open kunt u terecht op www.klmopen.nl of op facebook.com/klmopen.