Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Jan Kees van der Velden wint NVG Award 2013


Op vrijdag 1 februari is tijdens het Nationaal Golf Congres & Beurs de NVG Award 2013 uitgereikt aan Jan Kees van der Velden. Van der Velden ontving de award onder meer voor zijn rol in de ontwikkeling van golf in Nederland door zijn journalistieke bijdragen.De Nationaal Golf Congres & Beurs is een jaarlijkse bijeenkomst van de NVG (de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties) en partners. Thema van de 2013-editie in DeFabrique in Utrecht was ‘Het vinden en binden van golfers’. De NVG Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt door de golfsport te promoten.

Jan Kees van der Velden wint NVG Award 2013. (foto Koen Suijk)

Jan Kees van der Velden

Jan Kees van der Velden is sinds 1993 hoofdredacteur van GOLFjournaal en Golfers Magazine en werd later ook hoofdredacteur van Golf.nl. GOLFjournaal bedient 380.000 golfers met informatie over de ontwikkelingen in golf. Daarnaast is Van der Velden regelmatig commentator bij Sport1. Volgens de NVG speelt hij door zijn verschillende functies in de branche een belangrijke rol in de ontwikkeling van golf in Nederland door met passie te schrijven en te praten over de sport. ‘Hij is zeer geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en volgt deze kritisch. Hierbij staat hij in toenemende mate open voor de veranderingen die gaande zijn en beoordeelt deze vanuit zijn eigen perspectief.’

Het laatste jaar neemt de NVG een verdere interesse van Jan Kees in de NVG en haar ontwikkelingen waar. Mede gelet op zijn professionele journalistieke benadering van de golfsport acht de NVG het van belang om van elkaars inzichten kennis te nemen.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars van de NVG-award zijn Limburg Golfland (2012), TIG Sports (2011), Gerard Jol (2010), Henk Heyster (2009), Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten (2008), het Nederlands golfteam, bestaande uit Joost Luiten, Wil Besseling en Tim Sluiter (2007), Charles Taylor (2006), Jaime Ortiz-Patiño (2005), Peter Allis (2004) en Golfbaan Spaarnwoude (2003).

Meer info:
NVG