Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Bekende Nederlanders golfen voor Stichting DON


Op 16 mei werd op golfbaan The International in Amsterdam de Charity Challenge gespeeld. Tijdens dit golftoernooi, waar veel bekende Nederlanders aan meededen, werd geld ingezameld voor Stichting DON.

De Charity Challenge wordt elk jaar in de week voor het Deloitte Ladies Open gespeeld. Dit jaar werd er gespeeld op de wedstrijdbaan van het toernooi, The International. Aan het toernooi, dat in de stromende regen werd gespeeld, deden veel bekende Nederlanders en genodigden mee in gesponsorde flights. De opbrengsten van dit toernooi gaan naar Stichting DON, dat onderzoek naar de genezing van diabetes ondersteunt.

Daan Slooter, directeur KLM Open, Liz Weima, toernooidirectrice Ladies Open en Maarten de Gruyter, voorzitter van Stichting DON hielden de openingstoespraak waarbij werd toegelicht waarom het werk van Stichting DON zo belangrijk is. Ook tijdens het Deloitte Ladies Open zelf zal er geld worden ingezameld voor deze stichting.
Volgens de organisatie is er een substantieel bedrag opgehaald tijdens deze golfdag. Hoeveel werd niet bekendgemaakt want de actie gaat nog door tot en emt de laatste dag van het Deloitte Ladies Open. Dan pas wordt de totaalopbrengst bekend.
Daan Slooter, directeur KLM Open, Liz Weima, toernooidirectrice Ladies Open (Foto Bert van der Toorn)
Christel Boeljon, ambassadeur van het Deloitte Ladies Open, was de enige deelneemster van het Ladies Open die meespeelde in de Charity Challenge. Onder de bekende Nederlanders bevonden zich onder anderen Leo Beenhakker, Willem van Hanegem, Erik de Zwart, Jack van Gelder, Do en Frits Sissing.

Het Deloitte Ladies Open wordt van 24 tot en met 26 mei gespeeld op The International in Amsterdam.
Wil u mee weten over Stichting Don, ga dan naar: www.sdon.nl/