Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Grote namen naar KLM Open 2013


Het KLM Open heeft voor 2013 opnieuw een ijzersterk en aantrekkelijk spelersveld aan zich weten te binden. En, deze week werd bekend gemaakt dat de kersverse Lyoness Open winnaar, Joost Luiten, voor drie jaar benoemd is tot ambassadeur van het grootste golftoernooi van Nederland. Het KLM Open 2013 wordt gespeeld van 12 t/m 15 september op de Kennemer G&CC in Zandvoort. Vanaf 12 juni start de kaartverkoop.Ook in 2013 mag het KLM Open rekenen op een indrukwekkend spelersveld. Volgens toernooidirecteur Daan Slooter had drievoudig winnaar van het toernooi Simon Dyson bij wijze van spreken zijn tickets naar Nederland al geboekt voordat hij werd uitgenodigd. Zijn landgenoot Paul Casey, die al elf titels van de Europese Tour op zak heeft, zal eveneens van de partij zijn. Hun deelname is zeker, net als die van de olijke Spanjaarden Miguel Ángel Jiménez en longhitter Alvaro Quiros. Ook zij kijken met plezier uit naar dit toernooi van de Europese Tour dat door de entourage, organisatie en het publiek voor veel spelers één van hun favoriete toernooien is.
Daan Sloter (Toernooidirecteur KLM Open) en Joost Luiten (Neerland's beste golfer). (Foto Bert vd Toorn)
Ook zullen enkele jonge toppers hun opwachting maken. Eén daarvan is de 20-jarige Italiaan Matteo Manassero die al vier Europese Tour-titels op zak heeft, eerste staat in de Race to Dubai en de huidige nummer 25 is van de wereldranglijst (OWGR). Een ander jong talent is de 23-jarige Deen Thorbjorn Olesen, 8ste in de Race to Dubai en 35ste in de OWGR.

Voor Nederland zullen in ieder geval Joost Luiten en Robert-Jan Derksen aan de start verschijnen.

Niet zeker, maar zeker mogelijk


Veel niet-Amerikaanse spelers hebben voor het avontuur op de Amerikaanse Tour gekozen, waarbij een hoge eindnotering in de FedExCup de garantie is voor een flink jaarsalaris. Wie begin september bij de eerste 70 van de rankings hoort, mag in dezelfde week van het KLM Open meedoen aan het BMW Championship waar voor de winnaar een cheque van ruim 1,4 miljoen dollar klaar ligt, De eindwinnaar van de FedExCup zal zelfs meer dan 10 miljoen dollar mee naar huis mogen nemen. Niet verwonderlijk dat spelers als Rory McIlroy, Lee Westwood, Ian Poulter, Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel, Martin Kaymer, Nicolas Colsaerts, de Molinari’s en zelfs de titelverdediger van het KLM Open Peter Hanson nog even wachten met toezeggingen voor het KLM Open.

Joost Luiten ambassadeur KLM Open

De komende drie jaar zal Joost Luiten ambassadeur zijn van het KLM Open. Luiten, trots op zijn kersverse overwinning in het Lyoness Open, zal hij zich in deze functie op vele manieren gaan inzetten voor het toernooi en voor golf in Nederland in het algemeen: ‘Ik wil graag helpen golf in Nederland nog mooier en groter te maken. Het KLM Open is al een van de mooiste toernooien van de Europese Tour en de banen zoals de Kennemer, de Noordwijkse en de Hilversumsche staan heel hoog aangeschreven bij de spelers. Ook het publiek, dat hier drie keer zoveel is dan dat we gewend zijn op andere toernooien maakt het leuk om hier te spelen’. […]
We denken vaak dat we het niet zo goed doen in Nederland met maar drie spelers op de Tour, maar dat is niet terecht. Vorig jaar hadden we zelfs zeven spelers. Kijk eens naar Daan Huizing en Robin Kind die nu eerstejaars prof zijn en die het heel goed doen op de EPD-Tour. Waarschijnlijk zullen die straks ook meedraaien op de Europese Tour.’

Kaartverkoop en parkeren

Vanaf 12 juni 2013 kunnen kaarten worden gekocht via de website www.klmopen.nl. Leden van de NGF krijgen bij aankoop van een dagkaart een tweede dagkaart cadeau. Deelnemers aan het Flying Blue-programma van KLM en Air France kunnen ook profiteren van gratis kaarten. Kijk voor de voorwaarden op de website van het KLM Open.

Er kan tijdens het toernooi voor 5 euro worden geparkeerd op Circuit Park Zandvoort. Vanaf daar zullen pendelbussen naar het toernooiterrein rijden.

Programma en Stichting DON

Zaterdag 7 september: Charity Challenge met bekende Nederlanders
Dinsdag 10 september: 9-holes Pro-Am
Woensdag 11 september: 18-holes Pro-Am
Donderdag 12 t/m zondag 15 september: Hoofdtoernooi

De opbrengsten van de Charity Challenge en van de diverse activiteiten rondom het KLM Open zullen worden gedoneerd aan Stichting DON, Diabetes Onderzoek Nederland. Stichting DON houdt zich bezig met fondsenwerving voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op het voorkomen en genezen van diabetes.

Algemeen

Het KLM Open wordt in 2013 voor de 94ste keer in Nederland gespeeld. Het toernooi is ooit begonnen als het Internationale Open Golf Kampioenschap van Nederland en was ook bekend als het Dutch Open. Het eerste toernooi werd in 1912 gespeeld op de Haagsche Golf & Country Club en daarmee is het een van de oudste toernooien van de Europese Tour.

In 2013 wordt er gespeeld op de linksbaan van de Kennemer Golf & Country Club bij Zandvoort. In 2012 won de Zweed Peter Hanson het toernooi dat toen werd gespeeld op de Hilversumsche. In de prijzenpot zit 1,8 miljoen euro, de winnaar mag 300.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Kijk voor alle informatie over het toernooi op www.klmopen.nl.