Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Nog genoeg golfbaaninitiatieven in Nederland


Ondanks de moeilijke economische tijden timmeren golfbaaneigenaren nog steeds aan de weg. De NVG publiceerde een lijst met daarin een overzicht van de golfbaaninitiatieven die er in Nederland zijn. Golfreiswijzer gaat deze projecten vanaf juli regelmatig belichten.De NVG, de Nederlandse Vereniging van golfaccomodaties heeft een document gepubliceerd waarin alle bij hen bekende belangrijke golfbaaninitiatieven zijn opgenomen. Het gaat daarbij vooral om het bouwen van nieuwe holes ter uitbreiding van de bestaande holes, om nieuwe golfbanen en om het bouwen van een par-3 baan. Per project staat ook vermeld of de genoemde aanleg al gestart is of niet. Het overzicht in onze link naar de NVG is bijgewerkt tot 22-05-2013.

Het overzicht laat onder meer zien dat Golf & Country Club Winterswijk druk bezig is met de uitbreiding naar 18 holes evenals de Texelse. De lijst bevat de namen van maar liefst 67 plannen, waaronder plannen voor volledige nieuwe 18-holes banen.

Wat is de echte status van deze plannen? Verre toekomst, realiseerbaar, schep al in de hand? Golfreiswijzer gaat navraag doen en laat het u binnenkort weten.
Golfbaan Hoogland in aanleg. Ondanks de economische crisis wordt in de buurt van Amersfoort een 9 holes golfbaan aangelegd. De oefenfaciliteiten zijn inmiddels geopend, De opening van de golfbaan zelf is medio 2014 verwacht. (Foto: Golfclub Hoogland)