Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Faldo Series Nederland in nieuw jasje


Faldo Series Nederland heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden in het Limburgse golfmerk Redline Golf. Het grote amateurtoernooi waarin jaarlijks de binnen- en buitenlandse top van de jeugd tot 21 jaar om de titel strijdt, wordt dit jaar van 24 t/m 26 juli gespeeld op de golfbaan Landgoed Bleijenbeek.Redline nieuwe hoofdsponsor

Het Nederlandse golfmerk Redline Golf is de nieuwe hoofdsponsor van het toptoernooi voor de jeugd. Het partnership gaat volgens Redline-eigenaren David Verburg en Yolanda Bros verder dan alleen het binden van de naam aan het internationale jeugdtoernooi. ‘Met onze T-Rex Tour hebben we een bal die past bij dit niveau. Sommige Nederlandse jeugdtalenten zijn al overgestapt en presteren boven verwachting.', aldus Verburg in een persbericht. 'Het is logisch dat we kiezen voor een toernooi waarin de top van de Europese jeugd speelt. We zijn een jong golfmerk, dat speelt ook mee en het past bij de jonge talenten.’

Redline zal de Faldo Series op diverse vlakken ondersteunen zoals op het gebied van marketing, concept & strategie en vormgeving.

Over de Faldo Series

Sir Nick Faldo heeft de Faldo Series in 1996 in het leven geroepen om iets terug te doen voor de golfsport. Met de internationale toernooien voor jong talent geeft hij spelers de kans toernooi ervaring op te doen en om hun spel te verbeteren. Wie niet goed weet wat Nick Faldo met golf te maken heeft … Google maar eens!

De Faldo Series wordt in 28 landen gespeeld. Iedere winnaar kwalificeert zich voor de ‘Grand Final’ van de desbetreffende toer, waarin zij strijden voor een wildcard voor een wedstrijd van de (Ladies) European Tour.

Onder de voormalige winnaars van de Faldo Series zitten spelers zoals Nick Dougherty , Rory McIlroy, Marc Warren, Oliver Fisher (winnaar van de Faldo Series in 2003, 2004 en 2005), Melissa Reid en Tsjeng Ya-Ni (LPGA Tour).

Clinics en meer, bezoek is gratis

Verschillende professionals zullen tijdens de toernooidagen aanwezig zijn. Er worden clinics gegevens voor de deelnemers maar ook voor de bezoekers. Eén van die pro’s is Keith Wood, de persoonlijke pro van Sir Nick Faldo maar ook de pro’s van Golfbaan Landgoed Bleijenbeek zullen er zijn om het spel van de geďnteresseerden naar een hoger niveau te helpen.

Op 23 juli en tijdens de toernooidagen van 24t/m 26 juli zal er van alles te doen zijn voor de bezoekers van het evenement. Kijk voor het volledige programma op de website van de Faldo Series Nederland.