Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Marbella G&CC, via strop terug naar top


Sinds de opening in 1994 heeft de Marbella Golf & Country Club veel tegengeslagen gehad. De populariteit daalde en de club zat behoorlijk in de problemen. Nu alle problemen zijn opgelost is de club terug op het allerhoogste niveau.De prachtige golfbaan van de Marbella Golf & Country Club werd oorspronkelijk ontworpen door Robert Trent Jones Sr. Noodgedwongen moesten er drastische aanpassingen worden gedaan aan de lay-out van de baan. Het eerste struikelblok was de bouw van de AP7 in 1997, een nieuwe tolweg die de golfbaan in tweeën splitste. In 2009 moesten door een geschil over eigendom van de grond zes holes worden aangepast en in 2010 werd een oud betonnen hotel tussen hole 17 en 18 tegen de vlakte gewerkt waardoor karakteristieke eigenschappen van de baan verloren gingen.

New and improved

Volgens de Golf Director van de Marbella G&CC, Satu Kääriäinen, behoren al die problemen tot het verleden en is de golfbaan terug op het allerhoogste niveau van de Costa del Sol: ‘Eigenlijk zou geen golfer onze baan nog mogen overslaan. De geweldig onderhouden golfbaan heeft mooie hoogteverschillen en biedt waanzinnige uitzichten over de Middellandse Zee naar Gibraltar en Afrika. De vernieuwde baan heeft een ‘new feeling and style’ en als je hier een tijd niet hebt gespeeld moet je zeker teruggekomen voor deze aangename verrassing.’

The Marbella G&CC ontving de ‘TripAdvisor Certificate of Excellence for 2013’ dat jaarlijks wordt uitgereikt door de website TripAdvisor, één van de grootste reiswebsites ter wereld, mede gebaseerd op de uitstekende recensies van bezoekers van het vernieuwde golfcomplex.

Over de baan

De 18-holes golfbaan van de Marbella G&CC aan de Costa del Sol is een echte risk-and-reward baan. De eerste negen holes lopen de bergen in, kennen veel hoogteverschillen en smalle fairways en vragen vooral een tactische benadering. De tweede negen heeft wijde, glooiende fairways en geeft longhitters wat meer kans op glorie. Terug in het clubhuis dat van alle gemakken is voorzien kunt u zich laten verwennen in het heropende wellness centrum.

Kijk voor alle informatie op www.marbellagolf.com.