Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

NVG blijft verbeteren


De NVG laat weten hard te werken aan een betere toekomst voor de golfbanen van Nederland. Voorbeelden zijn de nieuwe samenwerking met een inkoper van energie voor de zakelijke markt en met een leverancier totaaloplossingen voor de ICT.Eind augustus 2013 werd door de NVG, branche- en werkgeversorganisatie van de golfbanen in Nederland, een samenwerkingsovereenkomst getekend met Hellemans Consultancy en met TARQ.

Energie via Hellemans

Hellemans Consultancy is een onafhankelijke inkoper van energie voor de zakelijke markt. Het doel van de samenwerking tussen de NVG en Hellemans is om voor de golfbanen een aanzienlijke besparing op energiekosten te realiseren waarbij door de NVG eisen zullen worden gesteld aan het gebruik van duurzame energie. In de komende jaren zullen daarvoor diverse initiatieven worden ontwikkeld waaronder het centraal inkopen van die energie. Golfaccommodaties zullen worden bijgestaan bij het reduceren van energiekosten.

ICT door TARQ

TARQ, leverancier van totaaloplossingen in de ICT, gaat samen met de NVG onderzoeken hoe de ICT in de golfbranche verbeterd kan worden. TARQ biedt als totaaloplossing de Werkende Werkplek® aan. Met de Werkende Werkplek® hoeven er nauwelijks nog investeringen gedaan te worden. Een bijkomend voordeel is dat er slechts een beperkt aantal apparaten op de werkvloer aanwezig zijn. Alle data wordt opgeslagen op servers in het data center van TARQ. Het is niet meer nodig om zelf licenties aan te schaffen, updates door te voeren en back-ups te maken. Door de groei binnen de golfbranche is de noodzaak ontstaan om kantoorautomatisering aan te passen en uit te breiden.
Op de foto van TARQ staan Robbert Willems (directeur TARQ) en Jacqueline Lambrechtse (voorzitter NVG).<br />