Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Ruud Gullit ambassadeur Ryder Cup


Ruud Gullit is ambassadeur geworden voor de Ryder Cup 2014 die op Gleneagles in Schotland wordt gehouden in eind september 2014. (Foto: Golfsupport)

Half september zijn de eerste officiële Ryder Cup-ambassadeurs benoemd onder wie onze eigen Ruud Gullit. De Ryder Cup, de tweejaarlijks matchplay-strijd tussen Amerika en Europa, wordt van 26 t/m 28 september 2014 gespeeld op Gleneagles in Schotland.Ruud Gullit, zelf fanatiek golfer, was één van de beroemdheden die zich vanaf nu officieel ambassadeur van de Ryder Cup 2014 mag noemen. Gullit speelde dit weekend zelfs mee in het grote Alfred Dunhills Links Championship in Schotland waarin beroemdheden meespelen met de tourspelers. Andere ambassadeurs zijn de acteur James Nesbitt, zanger van JLS Marvin Humes, ex-voetballer Alan Hansen en model Jodie Kidd.

Met de benoeming van beroemdheden als ambassadeur speelt Richard Hills, directeur van de Ryder Cup in Europa, in op de toenemende belangstelling van buiten de golfwereld voor dit unieke en mooie golfevenement: ‘Alle ambassadeurs hebben hun echte liefde voor deze sport al laten zien en ze willen graag helpen golf te laten groeien,’aldus de Ryder Cup-directeur. De ambassadeurs zullen meedoen aan allerlei promotionele activiteiten met als doel mensen te stimuleren en enthousiast te maken voor de Ryder Cup en golf in het algemeen.

Op 23 september 2013 werd met een speciale Ryder Cup-stoomlocomotief uit 1927, het jaar van de eerste Ryder Cup, van Edinburgh naar Gleneagles gereden. Aan boord onder anderen de Schotse premier Salmond, de Europese captain Paul McGinley en de Amerikaanse captain Tom Watson.

Kijk voor alle informatie over de Ryder Cup op www.rydercup.com.