Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Arabellagolf Mallorca, 3x feest


In november deed een team van Nederlandse golfjournalisten mee aan de Mallorca Press Cup. Over de resultaten gaan we niet schrijven, maar wel over de drie mooie golfbanen van Arabellagolf die in die week werden gespeeld.Arabellagolf Mallorca beschikt over drie 18-holes golfbanen en over de enige Pitch & Putt-baan van het Spaanse eiland, allemaal op maximaal 10 minuten rijden van het centrum van de hoofdstad Palma en 20 minuten vanaf het vliegveld.

Golf Son Quint

Son Quint is de jongste van de drie 18-holes banen van Arabellagolf Mallorca en ook de meest vergevingsgezinde. De Engelse bijnaam voor deze baan is The Trendy, waarmee wordt aangegeven dat de baan modern oogt, toegankelijk is voor iedereen en elk spelniveau. Even inslaan is er niet bij op Son Quint, alleen Son Muntaner beschikt over een flinke driving range. Wel is er een putting green en een pitching area en voor de full swing kan in een net geslagen worden. Son Quint beschikt bovendien over een 9-holes par-3 pitch&putt-baan voor de perfectionering van het korte werk, de Executive Course.

Golf Son Quint is de jongste golfbaan van Arabella Golf Mallorca. (Foto: Bert van der Toorn)

De greens op Son Quint waren in november akelig snel maar wel een beetje te nat. Waarschijnlijk door de angst voor droogte vanwege het heerlijke en zonnige klimaat waren de greens van iets teveel overigens gerecycled water voorzien, waar de ondergrond niet op berekend was. Dat was toch echt het enige minpuntje. Met veel ruimte om een bal te missen, maar met geen enkele onbeschermde green is de baan eerlijk, maar wel weg genoeg uitdaging. Vanwege de vrij hoge ligging heb je tijdens je ronde prachtige uitzichten over de natuur, de baai en de stad Palma. Een buggy, uitgerust met een koelboxje, is echt aan te raden. Mallorca is ook echt Spaans, dus laat op de terrassen van de golfbanen de tapas maar lekker doorkomen.

Website: www.sonquintgolf.com
Architect: Ramón Espinosa / Kurt Rossknecht
Greenfee: afhankelijk van het seizoen tussen de 75 en 100 euro voor 18 holes
Tip: aantrekkelijke Twilight tarieven en voor een tweede ronde op dezelfde dag

Golf Son Muntaner

Son Montaner uit 2000 is net als het jongere broertje Son Quint iets meer dan 6200 meter lang, maar een stuk pittiger en met veel meer hoogteverschillen en bossen. De baan oogt wat volwassener en is op de meeste holes een stuk smaller. Bijna alle par-3 holes hebben een flink verval wat voor ons als golfers van het vlakke land altijd voor extra uitdaging zorgt. Op Son Muntaner lag de snelheid van de greens ver boven de 10 op de Stimp-meter, maar helaas waren ze ook hier te nat en door sabotage waren zeven greens niet om aan te zien. Overmacht natuurlijk en er wordt hard aan gewerkt om de greens weer in topvorm te krijgen is ons beloofd.

Golf Son Muntaner, onderdeel van Arabella Golf Mallorca. (Foto: Bert van der Toorn)

Ondanks het green-probleempje was het spelen op Son Muntaner bepaald geen straf! De pittige holes houden je goed wakker en goed positiespel is een vereiste. Het was wel even wennen aan het zonder waarschuwing automatisch afslaan van de met GPS uitgeruste buggy wanneer je de green te dicht naderde of net een meter te ver in een niet aangegeven beschermd gebied kwam. Alleen achteruitrijden was dan nog mogelijk, maar dat kan vrij lastig zijn als er een waterpartij achter je buggy ligt.
Website: www.sonmuntanergolf.com
Architect: Kurt Rossknecht
Greenfee: afhankelijk van het seizoen tussen de 106 en 138 euro voor 18 holes
Tip: aantrekkelijke Twilight tarieven en helft van de prijs voor een tweede ronde

Golf Son Vida

De oudste golfbaan van Mallorca is Son Vida, 5600 meter lang maar oh zo leuk om te spelen. Kronkelend tussen de fraaie woningen en de heuvels van Son Vida is deze mooie ‘resort- meets park course’ echt zo’n baan je russtig elke dag kunt spelen. Ook hier is een buggy erg prettig, maar de baan is ook goed te lopen. Golf Son Vida werd al in 1964 geopend en werd ontworpen door de bekende F.W. Hawtree. Kurt Rossknecht renoveerde de baan in 2001. De baan was twee keer host voor de Europese Tour. In 1990 won Seve Ballesteros hier de ‘Open Renault de Baleares’, in 1994 won Barry Lane de ‘Open de Baleares’.

Golf Son Vida, een golfbaan van Arabellagolf op Mallorca, Spanje<br />

De eerste holes zijn behoorlijk smal en liggen beschut tussen de bomen en de huizen van Son Vida, het tweede gedeelte van de baan is een grote open vlakte die door de begroeiing en de zon snel doet denken aan een rondje in Florida. Een leuke afwisselende baan, niet al te moeilijk, maar longhitters kunnen de uitdaging zeker zoeken. De greens op Son Vida waren goed, niet te nat (andere ondergrond) en niet te snel waardoor iedereen goed uit de voeten kan op deze baan.

Website: www.sonvidagolf.com
Architect: F.W. Hawtree / Kurt Rossknecht
Greenfee: afhankelijk van het seizoen tussen de 85 en 110 euro voor 18 holes
Tip: aantrekkelijke Twilight tarieven en voor een tweede ronde op dezelfde dag

Heeft u de golfbanen van Arabella Golf al eens gespeeld?
Laat dan een review achter op onze website.
Ga naar:
Golf Son Quint
Golf Son Muntaner
Golf Son Vida


Het weer in Mallorca

Mallorca kent meer dan 300 dagen zon per jaar en de winters zijn zeer mild. Onder de 10 graden Celsius zal het maar zelden worden. In het vroege voorjaar liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 15 en 20 graden en van mei mogen temperaturen van rond de 30 graden worden verwacht, maar altijd met en verkoelend zuchtje wind. Kortom, het perfecte klimaat voor golf!

Hotels

De drie golfbanen worden omgeven door drie tophotels van Starwood Hotels:
Castillo Hotel Son Vida
Hoewel de fraaie hoektoren anders doet vermoeden was dit vijfsterren hotel geen kasteel, maar een typisch landhuis. Vanaf het enorme terras van dit hooggelegen hotel boven de eerste negen van Son Vida heb je een prachtig uitzicht op de baai en de stad van Palma.
- Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel
Dit Starwood hotel werd in september 2013 heropend na een complete renovatie van die negen maanden duurde. Kosten 13 miljoen euro, maar wat een prachtig resultaat. Dit hotel is een Golf Inclusive Hotel en de green van de 18de van Son Vida ligt voor de deur. Golfschoenen uit, de nieuwe spa in en daarna lekker eten in het eigen tapasrestaurant.

- The St. Regis Mardavall Mallorca Resort
De absolute top met SPG (Starwood Preferred Guest) level 7, het hoogste niveau. Alsof je een paleis inloopt, maar wat voor alle drie Starwood hotels in Mallorca geldt, geldt ook ook hier: zeer vriendelijk, gastvrij, niet-opdringerig personeel laat je ongedwongen genieten.

Vliegen naar Mallorca

Doordat de Press Cup gesponsord werd door Airberlin vloog het Nederlands team vanaf Düsseldorf en Keulen. Moderne toestellen brengen je binnen twee uur naar Mallorca. De golftas tot 23 kilo kan als extra bagage mee tegen betaling, afhankelijk van de klasse waarmee wordt gevlogen. Vanuit Nederland vliegen Transavia en het Spaanse Vueling rechtstreeks naar Palma de Mallorca.