Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Grootste Golftoernooi Ter Wereld voor KiKa


Op vrijdag 27 juni 2014 wordt opnieuw een poging gewaagd het grootste golftoernooi ter wereld te spelen. Ook dit jaar zullen weer veel bekende Nederlanders meedoen. Alle opbrengsten gaan naar KiKa.


Op vrijdag 27 juni 2014 organiseert Sporters in Actie het grootste ééndaagse Golftoernooi ter Wereld, tenminste, dat is de bedoeling. Het huidige record uit 2012 is met 1584 deelnemers in handen van Golfbaan Spaarnwoude. In 2013 werd een poging gedaan om het oude record te verbreken door op alle golfbanen van BurgGolf tegelijk te spelen, maar mede door het slechte weer werd het record niet verbroken. In 2014 wordt een poging gedaan om op zoveel mogelijk golfbanen tegelijkertijd te spelen. De recordpoging tijdens dit ‘Grootste Golftoernooi ter Wereld III’ is al officieel aangemeld en goedgekeurd door Guinness World Records.

Nederland golft voor KiKa

Tijdens de eerste twee edities van het Grootste Golftoernooi werd voor Spieren voor Spieren tweemaal 100.000 euro opgehaald. Bij de derde edite van het Grootste Golftoernooi zal geld worden ingezameld voor Stichting KiKa. Veel bekende Nederlanders hebben al toegezegd mee te golfen voor het goede doel. Op de inschrijflijst staan onder anderen de namen van Winston Post, Sebastiaan Labrie, Raymond van Barneveld, Bob de Jong, Pamela Teves, Tom Okker, Wilbert Gieske, Helga van Leur en nog 50 andere bekende Nederlanders.

Deelnemende Golfbanen en zelf meedoen

Golfers van alle leeftijden en elk niveau kunnen zich inschrijven bij de deelnemende golfbanen. Omdat het om een officieel ‘Guinness World Record’ gaat wordt er over 9 holes gespeeld volgens het Stableford systeem. Er zijn ook banen waar men 18 holes kan spelen. Op vrijwel alle deelnemende golfbanen zijn er activiteiten voor jong- en oud zoals kinderactiviteiten, clinics en live-muziek. Uiteraard zijn ook niet-golfers van harte welkom.
Kijk op www.sportersinactie.nl voor meer informatie over deelname.

Sporters in Actie

Stichting Sporters in Actie is opgericht in juni 2012, na de eerste editie van ‘Het Grootste Golftoernooi’ op Golfbaan Spaarnwoude. ‘Samen sporten voor het goede doel’ is het motto van deze stichting die jaarlijks diverse evenementen ten bate van het goede doel organiseert.

Waarom meedoen voor Stichting KiKa?

KiKa - Stichting Kinderen Kankervrij - is een kleine organisatie die zich inzet voor de strijd tegen kinderkanker en daarbij is de hulp van derden hard nodig. Om de twee dagen sterft in Nederland een kind aan kanker. Hoewel 75 procent van de kinderen de ziekte overleeft, is dit percentage de afgelopen tien jaar nauwelijks gestegen. Het overlevingspercentage kan omhoog door zorg en onderzoek op één locatie samen te brengen: het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Dit centrum moet nog worden gebouwd en daar is geld voor nodig!