Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

NGF viert 100-jarig bestaan tijdens Ladies Open


Het Deloitte Ladies Open valt in 2014 samen met de viering van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De golfsport staat dit jaar in de schijnwerpers, te beginnen met het internationale dameskampioenschap waaraan de beste speelsters van de Ladies European Tour deelnemen.


Op maandag 19 mei, in de toernooiweek van het Deloitte Ladies Open, is er een voorbeschouwing van de film ‘Passie voor golf’. Deze film van documentairemaker Jan Louter, werd gemaakt in opdracht van de NGF en de partners van het Deloitte Ladies Open en het KLM Open (KLM, Deloitte en ABN AMRO). Eind mei gaat de film in Den Haag in première onder toeziend oog van het grote publiek.

Gratis naar het Deloitte Ladies Open

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de NGF is er een speciale kaartenactie. Golfers met een NGF-pas kunnen één dag gratis het Deloitte Ladies Open bezoeken dat van 23 t/m 25 mei wordt gespeeld op The International bij Schiphol. De golfers kunnen online een NGF actie-kaartje bestellen met de unieke barcode op hun ledenpas. Voor de andere dagen en voor niet-NGF-leden geldt het reguliere tarief van 10 euro.

Tentoonstelling

In de week na het Deloitte Ladies Open, op 31 mei 2014, wordt in het Haags Historisch Museum de tentoonstelling ‘Nederland Golft’ geopend. Het British Golf Museum verleent zijn medewerking en heeft bijzondere voorwerpen in bruikleen gegeven. De tentoonstelling besteedt aandacht aan de geschiedenis, het heden en de toekomst van golf in Nederland.

De golfsport In Nederland is de afgelopen decennia enorm gegroeid. Honderd jaar na de oprichting van de Golf Federatie zijn er in Nederland 276 golfclubs en 380.000 geregistreerde golfers. Golf is (gemeten naar het aantal beoefenaars) na voetbal en tennis de grootste sport van Nederland. Ook in de populariteitsindex van Bureau Duodecim (gemeten naar het aantal beoefenaars en de mate van belangstelling voor een tak van sport) staat golf op de derde plaats.