Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Weer topnotering voor PGA Catalunya


Wie het golfnieuws een beetje volgt ziet ongetwijfeld meerdere malen per jaar de naam van PGA Catalunya voorbij komen. De Stadium Course van PGA Catalunya is dit jaar opnieuw verkozen tot beste golfbaan van Spanje, staat steeds in de top-3 van beste golfbanen van continentaal Europa en hoort bij de 80 beste golfbanen van de wereld.Aan het einde van het golfseizoen wordt op PGA Catalunya beslist wie van de Challenge Tour naar de Europese Tour mag en in mei 2014 werd hier het Spaans Open van de Europese tour gespeeld.
PGA Catalunya de mooiste golfbaan van Spanje en al jaren in de top 3 van Europa (Foto: Bert van der Toorn).

Uitstekende conditie

Tot zover de introductie, nu over naar de feiten. Het PGA Catalunya Resort, slechts 5 minuten rijden van Girona Airport, heeft twee 18-holes golfbanen: de eerder genoemde Stadium Course en de iets makkelijker Tour Course. Beide banen zijn altijd in uitstekende conditie, maar dat geldt voor alles wat je tegenkomt op het resort. Het clubhuis, de shop, de service en vooral ook de oefenfaciliteiten. De enorme chipping- en pitching green is omringd met allerlei grassoorten, rough en bunkers. Niet alleen de vorm verschilt per bunker, ook het soort zand dat er in ligt verschilt zodat Tour-spelers hier elke bunkersituatie kunnen oefenen.

Geen makkie

De Stadium Course is een genot om te spelen, ook al ben je geen topspeler. Een beetje lengte in de slagen is wel gewenst, anders ben je vrij lang onderweg. Tijdens onze ronde was de baan al aardig geprepareerd voor het Spaans Open. Aan de greens merkte je nog niet heel veel verschil, die waren net als altijd akelig snel. Wat wel anders was, was dat de rough aardig was aangepakt. Geloof het of niet: voor Tour-spelers wordt op deze golfbaan de rough vaak iets korter gehouden. Goed voor de doorstroming, voor de scores en voor de televisie. Dat wil niet zeggen dat de Stadium Course een makkie wordt. Goed positiespel is een absoluut vereiste en de greens die meestal meerdere niveaus hebben moet je hoe dan ook op het juiste plateau aanspelen.
De Stadium Course van PGA Catalunya, gelegen aan de Costa Brava in Spanje)  is een genot om te spelen, ook al ben je geen topspeler. (Foto: Bert van der Toorn)
Heeft u PGA Catalunya al eens gespeeld? Laat een review op onze website achter. Ga naar Golfreiswijzer.nl.

Greenfee

Stadium Course 18 holes
Laagseizoen weekdagen: €85
Laagseizoen weekend en feestdagen: €111
Hoogseizoen weekdagen: €110
Hoogseizoen weekend en feestdagen: €152

Tour Course 18 holes
Laagseizoen weekdagen: €76
Laagseizoen weekend en feestdagen: €94
Hoogseizoen weekdagen: €98,50
Hoogseizoen weekend en feestdagen: €123
Kijk voor alle informatie en de vele aanbiedingen en pakketprijzen van PGA Catalunya op: www.pgacatalunya.com.

Korting met de Costa Brava Golf Pass


De prijs van een greenfee in Spanje is meestal hoger dan standaard in Nederland, afhankelijk van het seizoen. Met de Costa Brava Golf Pass koop je 3 of 5 greenfees voor een vast bedrag (prijspeil 2014: €186 respectievelijk €295) vooraf waarmee je aardig wat geld kunt besparen. Voor spelen in het weekend of voor een ronde op de Stadium Course van PGA Catalunya wordt een toeslag van €15 berekend. Kijk voor actuele prijzen en de voorwaarden op de website www.golfincostabrava.org.

Er kan op tien 18-holes banen worden gespeeld van de volgende 8 golfcomplexen:
- Golf d’Aro Mas Nou
- Costa Brava Golf Club
- Emporda Golf (2 x 18)
- Golf Girona
- Peralada Golf
- PGA Catalunya (2 x 18)
- Golf Platja de Pals
- Torremirona Golf Club

Kijk hier voor een overzicht van deze golfbanen met links naar de websites.