Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golf in Limburg goed voor 45 miljoen euro


Uit onderzoek is gebleken dat de golfsport in Limburg jaarlijks goed is voor 45 miljoen euro. De resultaten van het onderzoek werden op 25 juni 2014 gepresenteerd op BurgGolf Herkenbosch.


Het onderzoek naar de economische impact van de golfsport in Limburg werd door Zuyd Hogeschool uitgevoerd in opdracht van Limburg Golfland. Uit het onderzoek bleek bovendien dat de investeringen die in het verleden zijn gedaan in golfaccommodaties en -faciliteiten, een taxatiewaarde hebben van bijna 68 miljoen euro.

Het onderzoek heeft betrekking op de 19 golfbanen die in Limburg zijn gevestigd. Volgens onderzoekster Dianne Ramakers is de daadwerkelijke economische impact van de golfsport in Limburg meer dan de eerder genoemde 45 miljoen euro: ‘Ik ben uitgegaan van alleen de bestedingen die op of door de golfbanen worden gedaan. Omzet die bijvoorbeeld door externe golfshops of door golftoerisme wordt gegenereerd heb ik niet meegenomen. Er worden in Limburg jaarlijks duizenden hotelboekingen gedaaan door mensen die hier komen golfen.’

Samenwerking zorgt voor groei

Volgens de voorzitter van Limburg Golfland, Maurice Hermans, is er nog veel economisch groeipotentieel. ‘Dat potentieel kunnen we alleen benutten als de golfbanen in Limburg nog meer gaan samenwerken.’ Limburg Golfland is een samenwerkingsverband van inmiddels 11 van de 19 golfaccommodaties in Limburg. Het plan is om gezamenlijk een campagne voor het golftoerisme op te zetten. Samen met de NGF is een project opgestart om golf in Limburg laagdrempelig aan te bieden.

Limburg Golf Academy

Na de zomer zullen de eerste centrale trainingen van de gloednieuwe Limburg golf Academy van start gaan. De Academy zal een bovenregionaal platform zijn, waar getalenteerde golfers gezamenlijk kunnen trainen en gebruik kunnen maken van geboden faciliteiten op alle fronten van de golfsport. De Limburg Golf Academy zal samenwerken met onder meer de Coach Academy en het Topsport Expertise & Innovatie Center, beiden gelieerd aan Topsport Limburg. Toelating tot de Golf Academy gebeurt op basis van niveau, potentie, leeftijd en ambitie van de talenten.

Voor meer informatie over Limburg Golfland gaat u naar www.limburggolfland.nl.