Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Open España goed voor Costa BravaDe komst van het Spaans Open naar PGA Catalunya heeft volgens de toeristenbond van Costa Brava Girona een aantoonbaar positieve invloed gehad op het aantal buitenlandse bezoekers in Noord-Spanje.


Volgens een recent rapport van het Spaanse Ministerie van Industry, Energie en Toerisme, was er in juni 2014 een stijging van 2,4% van buitenlandse bezoekers aan Catalonië waarneembaar ten opzichte van juni 2013. Met 7,1 miljoen buitenlandse toeristen aan de regio werd voor het eerste half jaar een nieuw toerismerecord gezet.
Winnaar Open espana 2014; Miguel Angel Jiménez (foto Fern)

Grote cijfers

Het Spaans Open, een toernooi van de European Tour, werd in mei 2014 gespeeld op de Stadium Course van PGA Catalunya bij Girona. De winnaar was de Spaanse Miguel Angel Jiménez. Het evenement trok in de toernooiweek 39.000 bezoekers aan die naar schatting 1,8 miljoen euro uitgaven in de regio. Volgens een evaluatierapport van de European Tour zelf keek bijna een half miljard mensen wereldwijd naar het toernooi, waarmee de totale globale mediawaarde boven de 16 miljoen dollar uit zou komen. Dit is dubbele van wat hetzelfde toernooi in 2013 mocht noteren.

Geen ‘vierdagsvlieg’

Ramón Ramos, directeur van de Costa Brava Girona Toeristenbond, was zeer blij met het grote succes: ‘Ons belangrijkste doel was er voor te zorgen dat het toernooi niet slechts een succes van vier dagen was, maar dat het ook een opstap zou zijn om de populariteit van de regio te vergroten. We hebben laten zien wat een geweldig resort PGA Catalunya is en dit zal de reputatie van de regio als een belangrijke golfbestemming in Europa vergroten.’

Golf in de Costa Brava

Naast PGA Catalunya zijn er nog meer prachtige golfbanen in de Costa Brava te vinden. Ook buiten golf om is deze regio bij Barcelona en Girona een must-see voor elke toerist. Kijk voor één van de reisverslagen naar deze special van Golfreiswijzer.nl.