Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Meer belangstelling voor verre golfreizen


Executive Golf Travel, al 20 jaar specialist in golfreizen en golfvakanties, maakte Golfreiswijzer attent op de toename van het boeken van golfreizen naar verre bestemmingen. Vooral Azië, Midden- en Zuid-Amerika en Canada zijn erg populair.


‘Van oudsher zijn de traditionele golfbestemmingen als Zuid-Spanje en Portugal sterk vertegenwoordigt binnen het aanbod van Executive Golf Travel. De laatste jaren zien we echter een toenemend aantal verre golfreizen naar met name Azië (Sri Lanka, Thailand, Vietnam, China), Midden- en Zuid-Amerika (Costa Rica en Argentinië) en Canada’, vertelt Product Manager Jaco Buitenhek.
In Canada liggen prachtige golfbanen.Verre golfreizen worden dan ook steeds populairder.
Het zou bij die reizen niet zozeer om de ‘hardcore’ golfer gaan, maar meer om reizigers die vooral golf en cultuur en/of golf en natuur willen combineren. Naast starttijden op vaak zeer indrukwekkende banen wordt ook het volledige arrangement daaromheen, met excursies en transfers op privé-basis en indien nodig ook binnenlandse vluchten, geregeld door Executive Golf Travel.
‘Deze golfreizigers zijn veelal individuele echtparen of koppels die genoeg tijd hebben, een redelijk gevuld spaarpotje en die vaak al de nodige reiservaring hebben,’ aldus Buitenhek. ‘Vaak vragen ze om een tailor made-reis, die helemaal is afgestemd op hun eigen wensen en voorkeuren. Het meest populair in dit golfaanbod naar verre bestemmingen is toch wel Thailand, waarbij veelal Bangkok, Chiang Mai en Hua Hin worden gecombineerd.’

Aanrader

Golf in Argentinië staat nog niet op ieders netvlies maar wordt wel als tip aan ons meegegeven. Executive Golf biedt een 18-daagse golf-, stad- en natuurrondreis, waarbij de reiziger kennis maakt met Buenos Aires, dineert in een lokaal Tango-restaurant en de beroemde Iguacu-watervallen bezoekt. Uiteraard wordt er ook twee keer gegolfd. Daarna vliegt u door naar Bariloche voor golf op Llao Llao en de Arelauquen Golf club. De reis wordt afgesloten in het gletsjer-gebied van Ushaia.
Golf in Argentinië staat nog niet op ieders netvlies maar wordt wel als tip aan ons meegegeven.

Ook kort en dichtbij

Een andere duidelijk waarneembare trend lijkt volgens Executive Golf Travel het toenemend aantal golf-shortbreaks, binnen Europa, zoals naar Duitsland, Portugal en de Spaanse Costa del Sol. Deze trips van 3 tot 4 dagen lijken steeds meer een impulsaankoop te worden die vaak binnen een maand voor vertrek worden geboekt, ook door een steeds jonger wordende doelgroep.