Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

ItaliŽ: een golfbestemming in opkomst


Onderzoek heeft uitgewezen dat ItaliŽ steeds meer in trek raakt voor golfvakanties. Meer dan de helft van de ruim 6000 Europese deelnemers aan het onderzoek zou binnen 5 jaar ItaliŽ overwegen voor hun ideale golfvakantie.Tijdens de 2014 International Golf Travel Market (IGTM) bijeenkomst werden de resultaten van diverse onderzoeken naar golftoerisme gepresenteerd. Het onderzoek naar de ideale golfbestemming binnen Europa werd gedaan onder meer dan 6000 hardcore golfers uit de grootste Europese golfmarkten: Frankrijk, Duitsland, Zweden en Groot-BrittanniŽ & Ierland. Er bleek een opvallende interesse te zijn voor golfreizen naar ItaliŽ.
Lombardije is nog een van de onontdekte golfregio's van ItaliŽ<br />
Van de deelnemers uit Groot-BrittanniŽ & Ierland zou 31% binnen nu en vijf jaar een golfvakantie naar ItaliŽ serieus overwegen. Onder de Fransen was dit 56%, bij de Zweden 71% en de Duitsers spanden de kroon met maar liefst 76%.

Volgens Richard Payne, Senior Manager Sports Marketing Surveys, landen moet ItaliŽ naar aanleiding van dit onderzoek worden gezien als een nieuwe golfbestemming: ĎVan de top-10 van grootste golflanden in Europa heeft ItaliŽ de laagste verhouding golfers-per-baan. Dit betekent meer mogelijkheden voor gunstige starttijden.í

ItaliŽ heeft volgens Peter Grimster, IGTM Exhibition Manager, flink geÔnvesteerd in het promoten van het land als een goede golfbestemming: ĎBuiten golf is ItaliŽ natuurlijk ook nog beroemd om de kunst, cultuur, mode, eten en wijn. Samen met de mooie golfbanen maakt dit het land nog aantrekkelijker voor golfreizigers.í ItaliŽ heeft maar liefst 410 golfbanen en/of oefenfaciliteiten in 19 van de 20 Italiaanse regioís. Lombardije, in het noorden van het land, is met 69 golffaciliteiten de grootste golfregio van ItaliŽ.

De ondervraagde golfreizigers vonden de aanwezigheid van meerdere golfbanen met genoeg beschikbare starttijden plus de kwaliteit van de overnachtingslocatie de belangrijkste factoren bij het boeken van een golfvakantie.

Kijk voor een overzicht van golfbanen in ItaliŽ op www.golf-courses-in-italy.com. Als eens in ItaliŽ gespeeld? Laat dan een recensie achter op Golfreiswijzer.nl.