Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Nieuw meerdaags amateurtoernooi in Schotland


Scotlandís Golf Coast heeft de Saltire Trophy in het leven geroepen. Een open toernooi voor amateurs over 72 holes stableford op vier verschillende indrukwekkende golfbanen in het fraaie East Lothian.Data en banen

Het toernooi begint op maandag 24 november 2014 met op de zeer uitdagend baan Gullane No. 1. Deze baan is zo oud (1884) en natuurlijk dat niemand meer weet wie de baan heeft ontworpen. In 2015 wordt hier het Aberdeen Asset Management Scottish Open gespeeld.

Dinsdag 25 november is het de beurt aan de prachtige klassieke linksbaan van de Dunbar Golf Club. Hier worden elk jaar kwalificaties voor het Brits Open gespeeld.

Woensdag 26 november is een rustdag! Op deze kan er worden genoten van al het moois dat deze streek te bieden heeft. De festiviteiten in deze periode kunnen worden bezocht of er kan worden gegolfd of een van de 18 andere golfbanen binnen East Lothian.

Tegen bijbetaling kan er een exclusieve plek worden gereserveerd voor de Saltire Trophy TPEGS Coaching Experience op Archerfield Links bij het eerste Nike Performance Fitting Centre van de wereld. Hier kan je als golfer ervaren hoe de wereldtop wordt gecoacht en gefit. Kijk op www.tpegs.com voor meer informatie over deze experience.

Donderdag 27 november wordt de derde toernooironde gespeeld op de Longniddry Golf Club. Deze park-en linksbaan werd ontworpen door de beroemde Harry S. Colt. De baan lijkt qua lengte niet indrukwekkend, maar de baan kent geen par 5ís maar heeft wel acht par-4 holes van meer dan 360 meter. Probeer daar maar eens te scoren met westenwind!

Vrijdag 28 november is de finaledag. Er wordt gespeeld op de jonge baan van The Renaissance Club, ontworpen door Tom Doak. Deze zeer exclusieve baan wordt door velen geroemd als een van de allerbeste golfaccommodaties ter wereld. Tijdens het Prize-Giving Dinner in het eveneens zeer exclusieve clubhuis van The Renaissance Club wordt de winnaar van de Saltire Trophy gehuldigd.

Lees alle informatie en voorwaarden op de speciale webpagina www.golfeastlothian.com/saltiretrophy.asp. Om mee te doen aan de Saltire Trophy kan hier online een ticket worden gekocht.

Algemeen

Scotlandís Golf Coast is het merk van Golf East Lothian, een marketingorganisatie die het fraaie gebied ten zuidwesten van Edinburgh promoot als golfbestemming. East Lothian heeft 22 golfbanen langs de fraaie Schotse kustlijn en de binnenlanden, waaronder Muirfield en Musselburgh Links.