Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Corendon 4x per week naar Marrakech


Hoewel voorzichtig, begint Marokko onder golfers bekend te worden als een geschikte golfbestemming. Een gidsje dat het Marokkaans verkeersbureau uitgeeft laat zien dat het land over de nodige mooie golfbanen beschikt. En volgens het verkeersbureau komen daar de komende jaren nog een aantal volwaardige golfbanen bij. Met de nieuwe vluchten van Corendon naar Marrakech, komt golfen in Marokko nog dichterbij.Corendon Vliegvakanties is onlangs begonnen met het aanbieden van vluchten en korte citybreaks naar Marrakech.

Royal Marrakech Golf Club


De touroperator biedt nu vier vluchten per week naar Marrakech aan: op dinsdag, vrijdag en zondag met Transavia vanaf Amsterdam en zaterdag met TNT Airways vanaf Brussel. Prijs van een enkele reis ligt rond de € 95. Hoewel Corendon zich vooral richt op stedenreizigers, is de trip naar Marrakech ook interessant voor golfers. In Marrakech liggen drie golfbanen. Uitschieter is Royal Marrakech Golf Club. Volgens een van de bezoekers van Golfreiswijzer een werkelijk uitstekend onderhouden golfbaan. Waar de caddies erg behulpzaam zijn en waar je na het golfen op het terras heerlijk kan lunchen.

Klimaat


Vanwege de ligging in het binnenland van Marokko biedt Marrakech juist in herfst, winter en voorjaar het aangenaamste klimaat. Alleen hartje winter, als de toppen van de Hoge Atlas een schitterend besneeuwd panorama bieden, is het 's avonds prettig een trui aan te trekken.

Marrakech op Unescolijst


Golfen in Marrakech kan natuurlijk prima gecombineerd worden met een ontdekking van de Keizerstad zelf. Zo is de Medina en de Djema el Fna door Unesco opgenomen op de wereld erfgoedlijst. De Medina is de oude stad van Marrakech met nauwe steegjes met handelaars en ambachtslieden. De Djema el Fna is het plein dat elke avond weer een bonte kermis vormt van eetstalletjes, waarzeggers, dansers, acrobaten, slangenbezweerders en verhalenvertellers.

Modern


Tegelijkertijd is Marrakech volledig berekend op de eisen van de moderne reiziger die 100 procent wil genieten van een zorgeloze vakantie. De moderne stadswijk Guéliz verrast met moderne restaurants en hippe bars en clubs.
Golfers die ook wat cultuur willen happen doen er misschien verstandig aan een citybreak te boeken en de greenfee's los te bestellen.
De citybreaks zijn te boeken voor 4, 5 of 8 dagen. Een vijfdaagse citybreak is te boeken vanaf € 315,- p.p. inclusief alle toeslagen en belastingen op basis van halfpension. Daar komt dan alleen de zelf te boeken greenfee's bij. Een achtdaagse reis is al te boeken vanaf € 375.

Informatie op www.corendon.nl