Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

PGA Catalunya kandidaat Ryder Cup 2022


De Real Federación Española de Golf heeft in samenwerking met onder anderen Spaanse en Catalaanse aandeelhouders aangekondigd een bid uit te brengen voor de Ryder Cup van 2022. Het topgolfresort van PGA Catalunya zou het strijdtoneel moeten worden van deze tweejaarlijkse strijd tussen Amerikaanse en Europese golfers.De mededeling werd gedaan niet lang nadat PGA Catalunya was verkozen tot Europees Golf Resort van 2015 tijdens de World Golf Awards. Alle partijen en instanties uit Spanje die betrokken moeten worden bij een evenement van het formaat Ryder Cup, werken hard en nauw samen. Voor 30 april 2015 moet een uitgewerkt dossier in worden geleverd waar het European Tour Selection Committee, dat beslist over de selecties voor de locaties van de Ryder Cup, niet omheen moet kunnen.

PGA Catalynya Resort, Stadium Course Hole 11, De Real Federación Española de Golf heeft in samenwerking met onder anderen Spaanse en Catalaanse aandeelhouders aangekondigd een bid uit te brengen voor de Ryder Cup van 2022. Het topgolfresort van PGA Catalunya zou het strijdtoneel moeten worden van deze tweejaarlijkse strijd tussen Amerikaanse en Europese golfers.

Gonzaga Escauriaza, directeur van de Real Federación Española de Golf zei over het bid: ‘Er zijn maar weinig landen in de wereld die zoveel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en promotie van het Europese golf als Spanje in de afgelopen 30 jaar. […] De Ryder Cup heeft de kracht om (nieuwe) golfers te stimuleren en om de wereld te laten zien dat Spanje golfbanen van wereldklasse heeft.’

PGA Catalunya, al drie jaar op rij verkozen tot beste golfbaan van Spanje, heeft unieke oefenfaciliteiten en twee 18-holes wedstrijdbanen: de Tour Course en de Stadium Course. Volgens Denis O’Brien, eigenaar van het PGA Catalunya Resort is de moeilijke Stadium Course ontworpen en gebouwd met de bedoeling om ooit de Ryder Cup te kunnen faciliteren: ‘De Ryder Cup van 2022 naar PGA Catalunya kijgen zou de realisatie van dit plan betekenen. We hebben de afgelopen jaren extreem hard gewerkt om PGA Catalunya Resort uniek te maken. Het is veel meer dan een golf resort, het is een golfbestemming van wereldformaat.’

Over de Ryder Cup

De Ryder Cup van 2022 zou de 44ste editie worden van de tweejaarlijkse golfstrijd. Van de eerste editie in 1927 tot aan de Ryder Cup in 1979 bestond het Europese team alleen uit Britse golfers. In de edities daarna werden ook spelers van het vasteland van Europa toegevoegd aan het Europese team.

De locaties voor de Ryder Cup tot en met 2020 liggen al vast: In 2016 op de Hazeltine National Golf Club in Minnesota, USA. In 2018 op Le Golf National in Parijs en in 2020 wordt gespeeld op Whistling Straits in Wisconsin, USA.

Kijk voor alles over de Ryder Cup op www.rydercup.com.