Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Urban Golf BelgiŽ


Urban golf begint een begrip te worden. Ook in BelgiŽ. Het Belgische Urban Golf Open dat in het voorjaar in Maasmechelen werd gehouden was een groot succes. Reden om nieuwe evenementen te organiseren. A.s. zondag wordt in Antwerpen de Public Urban Golf Day gehouden en op zondag 16 december vindt de Xmas Urban Golf plaats.Urban golf of street golf is in de jaren 90 in de Verenigde Staten ontstaan. Tegenwoordig wordt de sport in elk Europees land beoefend.

Van afvalbak naar verlichtingspaal


Urban golf verhoudt zich tot het gewone golf zoals snowboarden tot skiŽn. Spelers kenmerken het zelf als licht rebels en informeel.
Het spel kan gespeeld worden in stadsparken, op pleinen, in straten, op industrie- of bedrijfsterreinen. Overal dus. Bij het traditionele golfspel is de hole het uiteindelijke doelwit, bij Urban golf kan dat van alles zijn. Een standbeeld, afvalcontainer, zitbank, afvoerrooster of verlichtingspaal. In feite kan alles als Ďholeí dienen.
Deelnemers hoeven niets van golf of Urban golf te kennen. Er zijn geen kledingvoorschriften en geen ingewikkelde spelregels. Golfvaardigheidsbewijs? Niet nodig. Handicap? Mag, hoeft niet.

Uitverkocht


Urban golf slaat aan in BelgiŽ. In het voorjaar van 2007 vond in Maasmechelen de eerste Belgian Urban Golf Open plaats. De Public Urban Golf Day in Antwerpen op 4 november is met 150 inschrijvingen helemaal uitverkocht. Voor toeschouwers is er deze dag echter nog genoeg ruimte. Zij kunnen dan onder andere de Belgisch kampioen 2007, Luc Lenaerts, aan het werk zien.
Onthaal voor de Public Urban Golf Day is zondag 4 november aan Noorderterras in Antwerpen waarna het parcours op ít Eilandje gelopen zal worden. Onderdelen van het parcours zijn de jachthaven, Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Shop, Kattendijksluis ťn MAS en Westkaai in aanbouw. Einde van het parcours is weer Noorderterras.

Xmas Urban Golf


Xmas Urban Golf staat gepland voor zondag 16 december 2007. Lokatie Sint Annastrand, Linkeroever met de Antwerpse Skyline op de achtergrond. De inschrijving start op woensdag 7 november.


Informatie:


Public Urban Golf Day
Urban Golf Belgium