Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golf Awards 2014


Op 18 december 2014 werden in Huis ter Duin in Noordwijk de jaarlijkse Golf Awards uitgereikt. De Golf Awards zijn een initiatief van de stakeholders in de Nederlandse golfwereld: KLM, ABN Amro, Deloitte, Van Lanschot, Ricoh, Accushnet, TIG Sports, de NVG en de PGA Holland, onder leiding van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF).Beste golfers

Joost Luiten en Dewi-Claire Schreefel zijn verkozen tot beste golfers van 2014. Luiten dankt zijn Golf Award mede aan zijn overwinning in het ISPS Handa Wales Open en aan de behaalde elfde plaats in de Race to Dubai en een 30ste plaats op de wereldranglijst.

Joost Luiten en Dewi-Claire Schreefel zijn verkozen tot de Nederlandse golfer en golfster van het jaar 2014 (foto: Leo Vogelzang)

Voor Dewi-Claire Schreefel was 2014 het jaar waarin ze haar eerste wedstrijd op de Ladies European Tour won, het Helsingborg Open in Zweden. De 29-jarige Diepenveense maakte vijf jaar eerder de overstap maakte naar de professionals. Schreefel eindigde daarmee op de 28ste plaats op de Europese ranglijst, 69ste op de Amerikaanse ranglijst en 129ste op de wereldranglijst

Golftalent van het jaar

De 14-jarige Jerry Ji, speler van de Noordwijkse, ontving deze award voor zijn zeer constante prestaties gedurende het afgelopen jaar. Met Jong Oranje won hij voor Nederland het Vier Landen Toernooi voor jongens onder 16 jaar en hij won het individueel klassement in het Belgisch Internationaal Team Kampioenschap tot en met 14 jaar. Tijdens het Nationaal Strokeplay Kampioenschap t/m 21 jaar behaalde hij een top 10 plaats.

Golfteam van het jaar

Het hoofdklasse-competitieteam Dames 1 van Eindhovensche Golf won het landskampioenschap. Ook legde het team in Duitsland beslag op de tweede plaats in de strijd om de European Ladies Club Trophy. Reden genoeg voor de award ‘Golfteam van het jaar’. De teamleden van 2014 waren Anne van Dam (in 2015 spelend op de Ladies European Tour!), Charlotte Puts, Ileen Domela Nieuwenhuis, Britt Steeghs, Marilène Puts, Teddy van Lieshout en Danielle van den Berg.

Golfcoach van het jaar

Rob Mouwen ontving de award voor ‘Golfcoach van het jaar’. Rob Mouwen is onder meer de vaste putting coach van onder anderen Joost Luiten.

Alle prijswinnaars van de Golf Awards 2014. (Foto: Leo Vogelzang)

Golfbaan van het jaar

Regthuys in Noord-Holland werd ‘Golfbaan van het jaar’. Nieuwe golfers worden enthousiast gemaakt voor de golfsport en bestaande leden krijgen gevarieerde voordeellessen aangeboden, zodat ze op regelmatige basis hun techniek kunnen verbeteren. In een economisch lastige tijd heeft de baan met succes haar baan uitgebreid van 9 naar 18 holes, interessant voor elk soort golfer.

Greenkeeper van het jaar

Kristian Summerfield werd ‘Greenkeeper van het jaar’. Summerfield is hoofdgreenkeeper op Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. Volgens de jury is Summerfield is hét modelvoorbeeld van een Engelse greenkeeper met knowhow en passie voor het vak, die verder gaat dan liefhebberij: ‘Hij heeft greenkeeping in zijn bloed en draagt dat uit.’

Gehandicapte golfer van het jaar

Monique Kalkman ontving deze award omdat ze veel betekent veel voor gehandicaptengolf. De speelster uit Almere heeft goed gepresteerd tijdens de Europese wedstrijden van de EDGA (European Disabled Golf Association) en ze is haar eigen stichting gestart: de Going4Golf Foundation. Ze laat mensen zien dat golf een belangrijke rol kan spelen bij een revalidatie- of hersteltraject.

Golfpersprijs van het jaar

Martijn Paehlig ontving de Golfpersprijs. Paehlig, redacteur voor Golfers Magazine en tot 2015 voor Golf.nl, is al jaren een vaste waarde in de golfjournalistiek van Nederland, met een zeer constante kwaliteit. Hij ontving de award onder meer voor zijn ‘Winterviews’ waarin hij de Nederlandse golftop interviewt en terugblikt op zijn of haar golfjaar.

Eervol afscheid

Geen award, maar wel eervolle benoemingen waren er tijdens de gala-avond voor Robert-Jan Derksen. Met een staande ovatie werd Derksen bedankt voor zijn succesvolle carrière en zijn bijdrage aan de Nederlandse golfsport. Derksen werd benoemd tot Lid van Verdienste van de NGF en erelid van PGA Holland.