Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Travel Light: bagage vanaf huis tot bestemming


Jaren geleden schreven wij op Golfreiswijzer.nl over een Engels initiatief van GolfClubsXpress die het vervoer van de golftas regelde. Helaas was het bedrijf alleen in te schakelen als je in Engeland of Ierland woonde en wij spraken de wens uit dat er in Nederland een vervoerder dit voor de Nederlandse en Belgische golfmarkt zou oppakken. Eindelijk is onze wens in vervulling gegaan. Travel Light is de Nederlandse aanbieder.Het Nederlandse Travel Light biedt reizigers in Nederland de mogelijkheid reisbagage van huis tot vakantieadres te vervoeren en retour. Of het nu gaat om koffers, golftassen of andere sportuitrusting, Travel Light regelt het.
Sportieve vakanties zijn natuurlijk heerlijk, maar het zeulen met al dat materiaal op de vliegvelden of naar de achteraf te kleine huurauto kan soms een flinke klus zijn. Wie eens lekker ontspannen en licht bepakt naar de vakantiebestemming wil reizen, kan gebruik maken van de service van Travel Light.

Het Nederlandse Travel Light biedt reizigers in Nederland de mogelijkheid reisbagage zoals golftassen van huis tot vakantieadres te vervoeren en retour.

Hoe het werkt

Travel Light is premium partner van TNT Express. Samen zorgen ze voor het versturen van uw bagage vanaf uw voordeur tot aan het hotel, huis of vakantiewoning van uw vakantiebestemming in Europa. Ook de retourzending kan vooraf worden geregeld.

Via de website www.travel-light.nl kunt u precies zien wat het vervoer zal gaan kosten door het selecteren van de bestemming, de hoeveelheid en de soort van de bagage en door het kiezen van enkele reis of retour. U zult dan moeten afwegen of het gemak van de service van Travel Light en de bijkomende kosten opwegen tegen het ongemak van zelf vervoeren en de eventuele kosten die u bij u de vliegmaatschappij kwijt zou zijn. Bij de start van Travel Light waren de kosten voor het verzenden van 2 golftassen behoorlijk gepeperd. Ruim 200 voor het verzenden van 2 golftassen naar een bestemming in Spanje was toch wel wat erg veel. Travel Light heeft de prijzen echter aangepast en de prijs is nagenoeg gehalveerd. En, zeer aantrekkelijk, hoe meer u verstuurt (dus bijvoorbeeld ook uw koffers) hoe goedkoper het wordt. Groot voordeel van het laten verzenden van uw golftas en koffer via Travel Light is dat u zelf alleen nog met handbagage hoeft te vliegen. Het kost dan wel wat, maar u hebt er ook veel gemak van. U hoeft op de luchthaven niet meer te wachten op uw koffers en daarna weer naar een apart loket om uw golftas op te halen. U kunt direct door de douane en uw huurauto ophalen.

Hoe werkt het

Wilt u het vervoer laten regelen, dan vult u al uw gegevens in, inclusief verzend- en retouradres en afleveradres en u selecteert de data. Een week voor vertrek ontvangt u een welkomstpakket met daarin de vervoersdocumenten en alle benodigde informatie. Indien u wintersport- of kitesurfmateriaal wilt versturen, ontvangt u een inpak-zak. Passen de spullen in de zak, dan past alles ook in de doos die de chauffeur op de ophaaldag mee zal nemen. Voor koffers en golf standbags wordt geen zak gestuurd. De koffers gaan niet in een doos, de golftas wel. De chauffeur helpt met het inpakken van de doos en het correct labelen daarvan.

Meer informatie

Op de website van Travel Light vindt u alle informatie, compleet met instructievideo.