Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Charity Golf Event Herman van Veen


Op 7 juni 2015 wordt in Soest de Alfred Golf Charity Cup en het Paltz Charity Event georganiseerd. Een leuke combinatie van golf, kunst en cultuur voor golfers en niet-golfers ten bate van het goede doel.Al 14 jaar werd in Duitsland het Herman van Veen Charity Golf Event georganiseerd. In navolging hierop gaat Herman van Veen samen met plaatsgenoot Bert Smit op 7 juni 2015 een dergelijk evenement in Nederland organiseren. Een sportief treffen bij Golfvereniging Soestduinen wordt hierbij gecombineerd met een cultureel programma in het Herman van Veen Arts Center te Soestduinen. De bedoeling is met deze activiteiten geld in te zamelen voor de kinderen van vluchtelingen in het Asiel Zoekers Centrum Soest/Zeist.
Bert Smit (links) samen met Herman van Veen de organisatoren van de Alfred Golf Charity Cup 2015 (foto: Martine Tjie A Loi)

Alfred Golf Charity Cup

De eerste Alfred Golf Charity wedstrijd zal worden gehouden op de par-3 baan van [link|http://golfverenigingsoestduinen.nl|Golfvereniging Soestduinen|nieuw. De wedstrijd wordt afgesloten met een borrel en aansluitend een Walking BBQ dinner op het naastgelegen Landgoed De Paltz. Tenslotte zal Herman van Veen samen met Edith Leerkes nog een optreden verzorgen. De kosten voor deelname aan deze activiteiten zijn 150 euro per persoon.

Paltz Charity Event

Voor niet-golfers wordt ís middags op Landgoed De Paltz een programma georganiseerd bestaande uit een geanimeerde rondleiding over het Landgoed, een bezoek aan het Herman van Veen Arts Center en een klassiek kamerconcert uitgevoerd door jonge musici van het Conservatorium Den Haag. Aansluitend nemen de deelnemers deel aan hetzelfde programma als hierboven beschreven voor de golfwedstrijd vanaf de borrel. Deelname aan dit Paltz Charity Event kost 85 euro per persoon.

Het goede doel

Met de opbrengst wordt de kinderen van vluchtelingen uit het Asiel Zoekers Centrum Soest/Zeist een fijne dag met veel kunst en cultuur op Landgoed De Paltz in Soestduinen aangeboden. Bovendien zal aan het AZC Soest/Zeist iets duurzaams worden overhandigd, waarbij gedacht wordt aan een aantal broodnodige (kinder)fietsen, inclusief onderhoudsgereedschap voor de op het AZC nieuw in te richten fietswerkplaats en/of een bijdrage aan schoolmateriaal voor onderwijs aan de kleinste kinderen die nog niet naar school gaan.

Inschrijving

Inschrijven kan via charity@hermanvanveenartscenter.com met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het aantal deelnemers. Daarbij kan worden aangegeven of men zich aanmeldt voor de Eerste Alfred Golf Charity Cup (met vermelding van golfhandicap per deelnemer) of voor het Paltz Charity Event.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.