Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

De Batouwe; Betuwse Beauty


Golfen in duizend kleuren, kopten wij onlangs over golfen in het door herfsttinten gekleurde Navarra in Spanje. Het is natuurlijk schitterend om daar te spelen, maar voor mooie herfsttinten hoef je niet naar Spanje te reizen. In ons eigen land zijn legio golfbanen waar de golfer wordt omgeven door de kleuren van de herfst . De Batouwe in het Betuwse Zoelen is zo’n golfbaan. Wij bezochten de baan voor de eerste maal en we moeten zeggen: dat smaakt naar meer en niet alleen in de herfst.Vlak bij Tiel, weg van alle drukte van de Randstad en het jachtige leven en toch op redelijke rijafstand van diezelfde Randstad ligt De Batouwe. Een 36 holes golfbaan die is aangelegd op een stuk grond van 96 ha vlak bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Decor van deze golfbaan is het prachtige landschap van de Betuwe. Ontwerper Alan Rijks heeft op een geraffineerde manier de golfbaan geďntegreerd in dit landschap.

27 holes


De Batouwe bestaat uit een volwaardige 27 holes wedstrijdbaan. De golfer kan drie verschillende routes spelen door het gevarieerde landschap. Verder is er bij het hoofdcomplex van de 27 holes, een overdekte driving-range aanwezig, een putting-green, oefenbunkers en een pitching-green. Bij het complex hoort ook een 9 holes oefen golfbaan par 3/4, met een eigen driving-range, putting-green, oefenbunkers en pitching-green en een eigen clubgebouw.

Nieuwsgierig


Er is optimaal gebruik gemaakt van de terreinomstandigheden bestaande uit een reliëfrijk hoog gedeelte (een voormalig zanddepot) en een vlakker parkachtig gedeelte.
De golfbaan is breed van opzet. De meeste fairways zijn ruim gemaaid. Hoewel wij het gras wat aan de hoge kant vonden. Maar hier geldt, smaken verschillen. Een flightgenoot vond dat wat hogere gras juist erg aangenaam. OP De Batouwe is veel water in het spel. In de herfst is spelen op deze golfbaan een kleurrijke aangelegenheid. Het schouwspel van rood, oranje, oker en geel is een genot om naar te kijken en om in te spelen. Overigens maakt dat ook nieuwsgierig naar het voorjaar. Hoe ziet deze baan eruit als de bomen in de bloesem staan?
De golfbaan is goed onderhouden. Snelle greens waar de bal telkens een fractie te snel over gaat of net niet breekt op dat punt waar je het had gedacht.

Goed restaurant


Bij de golfbaan hoort een prachtig clubhuis dat is gebouwd in Engelse landhuisstijl. Het interieur is trendy en zeer recentelijk gerestyled door Jan des Bouvrie. Bediening is bijzonder vriendelijk en het eten is goed en zeer schappelijk geprijsd.
Voor de winter heeft de Batouwe allerlei aantrekkelijke arrangementen. Zo is er een arrangement van € 39,50 voor 18 holes incl. pauze van 1 uur met lunch of brunch.
Het wintertarief voor 18 holes is € 34,00.

Winterrules


De golfbaan kondigde aan dat vanaf maandag 19 november geen Q kaart meer gelopen kunnen worden. Er gelden dan winterrules. Dus ook geen handicarts en of clubkarren meer op de baan! Voorlopig nog wel buggy`s als de weersomstandigheden dit toelaten.

Voor informatie over de Batouwe kunt u terecht op website
golfcentrumdebatouwe.nl, debatouwe.nl en
www.golfreiswijzer.nl