Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Monobuggy nu ook in Nederland


Op Best Golf is tijdens de Nationale Golfdagen van 18 en 19 april de Monobuggy gepresenteerd. De Monobuggy is een scooter die als buggy gebruikt kan worden voor het vervoer van de golftas op de golfbaan.


De Monobuggy is in Denemarken, waar de scooter werd gelanceerd, al tijden een grote hit. Een paar honderd van deze golfscooters rijden inmiddels op meer dan 40 Deense golfbanen. Ook in Nederland verwachten de makers en importeurs dat de golfscooter een groot succes zal worden.

Monobuggy vs buggy

De belasting per band van de Monobuggy is volgens testen de helft minder dan bij een normale buggy/handicart omdat het gewicht veel lager is. De Monobuggy kost veel minder dan een buggy en past ingeklapt gewoon in een auto. Omdat de Monobuggy voor een relatief laag bedrag (vergeleken met sommige elektrische trolleys bijvoorbeeld) kan worden aangeschaft, hoeft iemand die slecht ter been is nooit meer een buggy of Handicart te reserveren. De scooter is altijd beschikbaar. Nadelen van de monobuggy: je zit er alleen op en er zit geen dak boven je hoofd.

De Monobuggy is een scooter die als buggy gebruikt kan worden voor het vervoer van de golftas op de golfbaan

Feiten en cijders

Een Monobuggy kost 1595 euro. Door de lage drukbelasting van de 11 inch banden met een gering profiel en door het voorkomen van slippende banden door de speciale overbrenging laat de Monobuggy vrijwel geen bandensporen na op de fairways.
De golfscooter is eenvoudig te bedienen en is in 2 minuten in te klappen voor vervoer in een personenauto. De 48 volt Lithium accu garandeert een bereik van 27 holes. Het vermogen van de elektromotor is ruim voldoende voor het vervoer van een totaal gewicht van 150 kg, inclusief golfuitrusting. Een turbotoets zorgt voor extra vermogen, bijvoorbeeld in heuvelachtig terrein.

Kijk voor meer informatie op de website www.monobuggy.nl.