Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Samenwerking golfbanen BeNeLux


Het samenwerkingsverband Premium Belgian Golf Courses gaat sinds april 2015 verder als Premium Benelux Golfclubs. Met de nieuwe naam wordt duidelijker dat de groep veel verder reikt dan Belgische golfbanen alleen.


Premium Belgian Golf Courses werd in 2012 opgericht door negen Belgische bijzondere en populaire golfbanen: La Bawette, Cleydael, L’Empereur, Five Nations, Millennium, Mont Garni, Oudenaarde, Rigenée en Winge. Nu in 2015 ook golfbanen uit Nederland en Luxemburg zijn aangesloten bij het succesvolle samenwerkingsverband, werd het hoog tijd voor de naamsverandering naar ‘Premium Benelux Golf Courses’ (PBCC). Inmiddels zijn Bercuit (B), Best Golf (NL), Clervaux (LUX), Henri-Chapelle (B), International Golf Maastricht (NL), Palingbeek (B) en De Turfvaert (NL) toegevoegd aan de lijst. Met nu zestien golfbanen en golfclubs in België, Luxemburg en Nederland vertegenwoordigt PBCC meer dan 12.500 golfspelers.

Premium BeNeLux Golf Courses bestaat uit golfbanen La Bawette, Cleydael, L’Empereur, Five Nations, Millennium,  Mont Garni, Oudenaarde, Rigenée en Winge.  In 2015 zijn de golfbanen Bercuit (B), Best Golf (NL), Clervaux (LUX), Henri-Chapelle (B), International Golf Maastricht (NL), Palingbeek (B) en De Turfvaert (NL) toegevoegd aan de lijst.

De samenwerking

Naast het uitwisselen van de ervaringen voor het optimaal exploiteren van de golfbanen zullen er ook regelmatig wedstrijden worden georganiseerd waarbij clubleden, maar ook gefedereerde golfspelers uit de Benelux en omliggende landen mogen deelnemen.

De golfbanen die zijn aangesloten bij de PBCC kunnen regelmatig bezoek verwachten van ‘mystery golfers’ van Bureau Golf Management. Op die manier kan klantvriendelijkheid en baankwaliteit steeds worden getoetst en geëvalueerd, zodat leden en gasten van deze golfbanen verzekerd zijn van het beste wat golf te bieden heeft. Ook het clubhuis, het secretariaat en het restaurant wordt anoniem onder de loep genomen.

De samenwerking strekt zich verder uit naar de grote Franse keten Open golf Club, waarmee de expertise en het golfaanbod nog groter wordt.

Voordelen voor leden en niet-leden

Alle bezoekers van een bij de PBCC aangesloten golfbaan ontvangen een voucher voor 25% korting op een greenfee voor een volgend bezoek aan een van de 16 aangesloten clubs.

In 2015 wordt de Open Golf Club Trophy georganiseerd door PBCC, waarbij zes kwalificatieronden worden gespeeld op Int. Golf Maastricht, Millennium, Palingbeek, Clervaux, Bercuit en Best. De tweedaagse finale zal worden gespeeld op de golfbanen van Hardelot (F). De Trophy staat open voor alle golfers uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Om thuisspelers geen voordeel te geven, mogen deelnemers geen kwalificatieronde spelen op hun eigen golfbaan.

Leden van PBCC clubs zullen tijdens clubwedstrijden greenfee vouchers kunnen winnen voor de andere PBCC clubs, waarmee de bezoeken naar de andere banen zal worden bevorderd.

Verder zal PBCC de organisatie van reizen naar de golfbanen, hotels en resorts van Open Golf Club gaan regelen, waarbij leden flinke kortingen krijgen op de volle greenfee van een100-tal golfbanen in Europa en Marokko:
35 % bij alle PBGC clubs (www.pbgc.be);
25% bij alle OGC clubs (www.opengolfclub.com);
25% bij alle Blue Green clubs (www.bluegreen.com).
Overzichtskaartje van de plaatsen waar golfbanen zijn in Nederland, Belgie en Luxemburg die meedoen aan Premium Benelux Golf Courses.

Kijk voor alle informatie over Premium Benelux Golf Courses op www.pbgc.be.