Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golf blijft belangrijk voor Caribisch Gebied


Onderzoek door de KPMG Golf Advisory Practice wijst uit dat golf in het Caribisch Gebied, onderdanks de economische crisis, een positief effect heeft op het toerisme.


Het onderzoek naar trends en toekomst van golf en golftoerisme in het Caribisch gebied werd gedaan in nauwe samenwerking met zeventien golffederaties. Er werd vooral gekeken naar de grootste problemen en uitdagingen en naar de huidige ontwikkelingen en activiteiten in de regio. Het rapport van KPMG Golf Advisory toont aan dat, ondanks de economische tegenslagen, golf zijn waarde heeft behouden voor de meeste Caribische eilanden.

Van de 128 golfbanen in 2009 waren er in 2014 nog 121 geopend, wat gezien de langlopende crisis meer dan acceptabel is. Door financiële problemen moest de Dominicaanse Republiek de deuren sluiten van zes golfbanen. De huidige signalen in de golfwereld zijn zeer positief.

Sommige cijfers tonen aan dat er verbeteringen zijn in participatie en in het toerisme. Ook de activiteiten op het gebied van ontwikkelingen in deze populaire golfmarkt neemt toe. De gemiddelde greenfee in 2015 voor golfers in het hoog- en laagseizoen is nu respectievelijk 168 en 145 US dollar. Daarmee blijft de greenfee in de Cariben gemiddeld nog wel één van de hoogste in de wereld. Een vakantie boeken in een golfresort inclusief speelrecht blijft natuurlijk de voordeligste manier om te golfen.

Het volledige rapport is te bekijken via de website www.golfbenchmark.com.

Algemeen


KPMG Golf Advisory Practice adviseert al meer dan 15 jaar op het gebied van de ontwikkeling van golfbanen en -resorts in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, maar ook daarbuiten.