Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Tom Watson op KLM Open 2015


De levende legende Tom Watson zal meespelen in het KLM Open dat van 10 tot en met 13 september 2015 wordt gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club. Ook Joost Luiten, Miguel Angel Jiménez en Javier Ballesteros, de oudste zoon van Seve Ballesteros, zullen van de partij zijn.


Tournooidirecteur Daan Slooter tijdens presentatie KLM Open 2015 (Copyright: Bert van der Toorn)

Tijdens een persbijeenkomst op de Kennemer Golf & Country Club was toernooidirecteur Daan Slooter zeer verheugd te kunnen melden dat Tom Watson op de spelerslijst van het KLM Open van 2015 staat: ‘Tom Watson is een van de grootste golfers van onze generatie en is misschien wel de beste speler op linksbanen ooit. Het zou me verbazen als hij de cut niet haalt en het zou me zeker niet verbazen als hij de laatste dag in de top-15 eindigt.’

Acht majors

De Amerikaanse Tom Watson, die in de week voor het toernooi 66 jaar wordt, won in zijn carrière acht majors en trad ook in menig Ryder Cup aan, als speler en als captain. Hij won vijf keer het Brits Open en in 2009, 26 jaar na zijn laatste winst in het Brits Open, pakte hij bijna opnieuw de titel. In juli mag hij voor de laatste keer meedoen aan deze legendarische Major. Op de Senior Tour, waar Watson sinds 1999 speelt, schreef hij onder meer drie keer het Senior British Open op zijn naam en twee keer het US Senior PGA Championship. De laatste 25 jaar heeft Watson buiten de majors om geen enkel toernooi in Europa gespeeld.

Tom Watson of United States during the second round. RBC Heritage Presented by Boeing, Harbour Town Golf Links, Hilton Head, SC, USA. 16-19 Apr. (Copyrights: Golfsupport)

Joost Luiten en andere Nederlanders

Neerlands trots, Joost Luiten, is gebrand op zijn tweede winst van het KLM Open na zijn zege in 2013. In 2014 werd Luiten vijfde. De viervoudig winnaar op de European Tour draagt ook dit jaar het ambassadeurschap van het KLM Open uit. Ook Wil Besseling heeft een startbewijs voor het KLM Open van 2015, evenals de amateur Philip Bootsma die dit jaar het Kennemer Open won. Andere wildcards zijn de komende weken nog te winnen bij onder andere het Dutch Junior Open op Toxandria, het Nationaal Open en tijdens kwalificatietoernooien als de Twente Cup.

Meer publiekstrekkers

De populaire Spanjaard Miguel Angel Jiménez, de grote Zweed Robert Karlsson en de winnaar vorig jaar van een ruimtereis (die hij niet wil maken) door een hole-in-one (die hij wel wil maken), Andy Sullivan, hebben toegezegd mee te doen aan de editie van 2015. Een andere spraakmakende naam is die van de Spaanse Javier Ballesteros die van toernooidirecteur Daan Slooter een wildcard ontving. Javier is de oudste zoon van Seve Ballesteros, de razend populaire golflegende die in 2011 op 54-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Of de winnaar van het KLM Open 2014, de Engelsman Paul Casey, opnieuw zal aantreden is nog maar de vraag. Casey speelt dit jaar volledig op de Amerikaanse PGA Tour met als doel een hoge ranking in de FedEx Cup. Het KLM Open valt net in een week tussen de zeer lucratieve finaletoernooien. Als Casey de week na het KLM Open nog mee mag spelen in het BMW Championship is de kans klein dat hij tussendoor naar Nederland vliegt, hoe graag hij ook zijn titel wil verdedigen.

Kaartverkoop gestart

De kaartverkoop voor het KLM Open is inmiddels gestart. Net als bij het Deloitte Ladies Open van dit jaar zijn er nu ook voor het KLM Open familietickets te koop waarmee het hele gezin voordelig kan komen kijken. Beleef het mee en bestel snel kaarten via:
klmopen.nl/tickets.

Goede doel - UNICEF

UNICEF is net als vorig jaar het goede doel van het KLM Open 2015. UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Een belangrijke eerste stap om kinderen te beschermen is geboorteregistratie. Wereldwijd zijn 230 miljoen kinderen niet geregistreerd. Dit betekent dat ze officieel niet bestaan en geen aanspraak kunnen maken op zorg en onderwijs. Bovendien zijn zij extreem kwetsbaar voor uitbuiting zoals kinderhandel. Het KLM Open en UNICEF zetten zich samen in voor deze kinderen.

Algemeen

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. In 2014 werd het KLM Open gewonnen door de Engelsman Paul Casey. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is reeds twee keer uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het toernooi wordt in 2015 voor de 96ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2015 bedraagt 1,8 miljoen euro.

Kijk voor alle informatie over het KLM Open op klmopen.nl en houd de Facebookpagina in de gaten.