Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfen voor een toekomst van straatkinderen


Is het jouw drive om met golf het verschil te maken voor straatkinderen in Zuid-Afrika? Schrijf je dan nu in voor Golf for Talent en maak het verschil! Beleef samen met 19 andere deelnemers een prachtige golfreis en ervaar van dichtbij waar en hoe je dat verschil maakt.


Golf for Talent is het nieuwste evenement van Stichting Red het Talent. Na het succes van de fietstocht Tour for Talent door Zuid-Afrika heeft de organisatie de handen ineen geslagen om een golfreis te organiseren. Red het Talent heeft de missie om als transparante non-profit organisatie het probleem straatkinderen in Zuid-Afrika op te lossen.

Belangrijk werk

In maart 2016 zal de eerste editie van Golf for Talent plaatsvinden. Ontdek tijdens deze achtdaagse reis de Westkaap aan de hand van een verrassend toernooi op golfbanen in Milnerton, Somerset West, Hermanus en Stellenbosch. Het golfen wordt afgewisseld met het bezoeken van prachtige locaties waarbij je kunt genieten van al het moois wat dit gedeelte van Zuid-Afrika te bieden heeft.
Ook bezoek je tijdens deze golfweek verschillende projecten van Stichting Red het Talent, zoals een kindertehuis in township Khayelitsha en een intake shelter in Kaapstad. Hier zien de deelnemers met eigen ogen het belangrijke werk en welk verschil hun bijdrage maakt op de levens van straatkinderen. Dankzij de unieke manier van fondsenwerving mogen de deelnemers zelf bepalen aan welke projecten van Stichting Red het Talent de door hen geworven gelden moeten worden besteed.


Red het talent

Verzoeken van projecten aan de stichting worden beoordeeld en goedgekeurd indien deze in de werkwijze en visie van Stichting Red het Talent passen. Bij goedkeuring staan ze op www.redhettalent.nl. Op diezelfde website krijgen alle deelnemers een account met daarop het saldo van de door hen opgebrachte gelden. Vervolgens mogen de deelnemers zelf bepalen waar zij het verschil gaan maken voor straatkinderen in Zuid-Afrika. Zo weet elke deelnemer exact waar het door hem/haar opgehaalde geld naartoe gaat. Transparanter kan het niet.

Kosten

Deelname aan dit bijzondere evenement bedraagt € 2.790,-. Dit is inclusief verblijfkosten, greenfees en het officiële Golf for Talent poloshirt, maar exclusief vliegticket. Ook is een donatie van € 1.000,- aan Red het Talent inbegrepen. Iedereen die in het bezit is van een GVB kan meedoen.

Over Golf for Talent

Marjolein Baris is als Event Manager betrokken bij Golf for Talent. Sinds haar eerste bezoek aan Zuid-Afrika in 2000 is zij geraakt door dit land. Bovendien was ze onder de indruk van de grote culturele verschillen. ,,Met name door de kinderen die daar de dupe van zijn. Een kind heeft er niet om gevraagd om geboren te worden en heeft ook geen invloed op de plek waar zijn of haar wieg staat. Toch verdient ieder kind in mijn ogen een eerlijke kans om gelukkig op te groeien.’’ Marjolein zet sinds 2015 haar jarenlange ervaring als gastvrouw en evenementenmanager in voor Golf for Talent. Ze is verantwoordelijk voor de invulling van het programma, de contacten met de Zuid-Afrikaanse partners en het werven van deelnemers.
Kijk voor meer informatie op: www.golffortalent.nl.