Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

AndalusiŽ aantrekkelijk voor golfende dames


De Spaanse regio AndalusiŽ doet er alles aan om het golfende dames naar de zin te maken. Met succes! Buitenlandse reisorganisaties vermelden met trots de toename van het aantal naar AndalusiŽ afreizende golfdames.


Een van de luxe extraatjes voor dames die in groepsverband naar AndalusiŽ komen wordt geregeld door het golfclubs-verhuurbedrijf dat in Marbella is gevestigd: de dames krijgen een met naam gelabelde golftas met nieuwe Callaway of Taylormade golfclubs, passend bij hun niveau en wensen. De tassen worden al op een buggy geplaatst. Voor groepen vanaf 10 personen worden de golftassen na elke ronde opgehaald en vervoerd naar de volgende dag te spelen golfbaan. Callaway golfballen kunnen vooraf worden besteld en kunnen dagelijks worden aangevuld. De staff van deze organisatie, Test and Rentí spreekt vloeiend Engels, Spaans, Duits en Frans.

Ook golfbanen doen een duit in het zakje om golfende dames aan te trekken. Baviera Golf heeft voor een groepjes van 4 dames die 18 holes willen spelen een speciaal damespakket waarbij toegang tot de sauna en jacuzzi en een glas champagne is inbegrepen. Lauro Golf bij Malaga heeft zelfs een speciale golfschool voor vrouwen opgezet waarbij beginners en gevorderden in een ontspannen sfeer les krijgen. Op Precise Resort El Rompido wordt elk jaar een groot internationale Pro-Am voor dames georganiseerd waarbij dames in teams de strijd met elkaar aan kunnen gaan. Afgelopen jaar deden 112 dames mee uit onder meer Schotland, Duitsland, Nederland, Engeland, Noorwegen en natuurlijk Spanje, maar ook teams uit Amerika en Canada waren in voorgaande jaren aan het genieten in AndalusiŽ.

Lees voor een compleet overzicht van alle voordelen van damesgolf in AndalusiŽ het artikel op de site van IAGTO.