Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Boeljon en Luiten golfers van het jaar 2015


Op 17 december werden in Huis ter Duin in Noordwijk de jaarlijkse Golf Awards uitgereikt. Joost Luiten en Christel Boeljon werden golfer en golfster van het jaar, Darius van Driel werd in zijn eerste jaar als prof verkozen tot golftalent van het jaar.


Dat Joost Luiten opnieuw werd tot golfer van het jaar mag geen verrassing heten. Het criterium voor deze titel is: ‘De golfer van het jaar is de Nederlandse golfer die in het afgelopen seizoen en tot 10 december het meeste prijzengeld heeft verdiend op elke tour waar ook ter wereld.’. Ook al beleefde Joost niet zijn allerbeste seizoen, aan het prijzengeld dat hij dit jaar in wacht sleepte (914.852,67 euro) kan geen enkele Nederlandse golfer tippen.

Bij de dames was er weer een wisseling van de wacht. Christel Boeljon nam het stokje weer over van Dewi-Claire Schreefel als beste golfster van het jaar. Boeljon won in 2015 het Deloitte Ladies Open en ze werd tweede in de LPGA Shoprite Classic. Door familieomstandigheden moest Christel haar seizoen helaas vroegtijdig onderbreken maar vanaf januari 2016 keert ze weer terug op de Amerikaanse Tour: ‘Ik ben dankbaar dat ik deze prijs heb mogen ontvangen voor mijn prestaties van afgelopen jaar. Het is een eervolle onderscheiding en erkenning voor mijn prestaties van afgelopen seizoen. In januari 2016 start ik mijn nieuwe seizoen op de LPGA en speel ik de eerste twee wedstrijden van het seizoen in Florida en de Bahama´s. ‘

Zowel Luiten als Boeljon geven aan zich te willen kwalificeren voor de Olympische spelen in Rio.

Winnaars golfawards 2015. Foto: Leo Vogelzang

Overige awards

- Golftalent van het jaar: Darius van Driel
- Golfteam van het jaar: Noordwijk Heren 1 en Dames 1 (exact gelijk aantal stemmen)
- Golfbaan van het jaar: Golfclub Midden-Brabant
- Golfprofessional van het jaar: Wiebe Giesen van Sluispolder
- Greenkeeper van het jaar: William Boogaarts van De Turfvaert en De Stippelberg
- Fysiek beperkte golfer van het jaar: Willem-Aart Vlug
- Golfpersprijs van het jaar: Niels Hooft, videoproducent van GOLF.NL