Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Wat wordt de beste golfbaan van Nederland?


Aan het begin van ieder jaar maakt Leadingcourses.com bekend welke golfbaan volgens de beoordelingen van golfers een prijs in de wacht moet slepen. In maart worden de resultaten van de officiŽle rankings 2016 vrijgegeven. Wie mag zich een jaar lang de beste van Nederland noemen?


Voor het vierde jaar op rij kijken golfbanen uit diverse landen uit naar de resultaten van Leadingcourses.com. Dat de uitslagen belangrijk zijn voor golfbanen moge duidelijk zijn: het zijn uiteindelijk de golfers zelf die stemmen op basis van persoonlijke ervaringen. Dit jaar mogen er zes landen meer dan in 2015 rekenen op de spannende uitslagen, waardoor het totaal nu op 15 landen komt:
Nederland, Duitsland, Frankrijk, BelgiŽ, Zweden, Portugal, Spanje, Schotland, Wales, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Mauritius, Cyprus, Turkije en TunesiŽ. De toename van het aantal landen aan de uitslagen onderstreept het succes van Leadingcourses.com. Het betekent namelijk dat voor deze landen nu genoeg beoordelingen van golfers zijn binnengekomen om een eerlijk oordeel te kunnen vellen.

Bekijk hier de Ranglijsten van 2015 van de Nederlandse golfbanen.

Betrouwbare beoordelingen

Aan het eind van 2015 kende het in 2007 opgerichte Leadingcourses.com maar liefst 319.550 golfbaan-beoordelingen in meer dan 8 talen. Alle inzendingen worden door Leadingcourses.com handmatig beoordeeld op betrouwbaarheid door een goed getraind team. Beoordelingen van iemand die al heel veel golfbanen heeft beoordeeld tellen zwaarder mee dan het oordeel van iemand die maar ťťn baan heeft beoordeeld. Beoordelingen uit het verleden tellen minder zwaar mee dan nieuwe beoordelingen, want golfbanen kunnen natuurlijk veranderen in de loop der jaren. Halverwege dit jaar is Golfreiswijzer.nl een samenwerking met Leadingcourses aangegaan om nog betere rankings te kunnen geven.

Om manipulatie van de beoordelingen te voorkomen, worden er diverse tools op de inzendingen losgelaten. Bovendien verschijnen rankings van golfbanen pas in het overzicht als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan (bijvoorbeeld een x-aantal beoordelingen door verschillende personen).

Voorlopig kunnen de golfers en Leadingcourses.com nog wel even vooruit. Eind 2015 stonden er al 19.698 golfclubs in de database in meer dan 124 landen. Er valt dus nog genoeg te beoordelen voor de reislustige golfer.

Oordeel zelf

Doe zelf nog een duit in het zakje voor de Leadingcourses ranglijsten van 2016 en laat een baanbeoordeling achter op Golfreiswijzer.nl. Deze beoordelingen worden automatisch doorgezet naar Leadingcourses.com.