Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Topgolfer worden in Frankrijk


De Prime Golf Academy bij Royal Mougins in Zuid-Frankrijk biedt talentvolle golfers uit meer dan 25 landen de mogelijkheid voor een combinatie van studie en intensieve golftrainingen. Voor de jeugd is er een speciale Junior Academy.


Onder leiding van Stephane Damiano, die onder anderen ook topgolfer Victor Dubuisson coachte, heeft de Prime Golf Academy al honderden jonge golfers hun passie voor golf op het hoogste niveau laten combineren met een goede studie. De Nederlandse jeugdspeler Joep Slagt, spelend in de hoofdklasse van de NGF Competitie voor UGC De Pan, studeerde ook in Frankrijk. ‘In mijn tussenjaar’, vertelt Joep, ‘heb ik twee maanden in Frankrijk doorgebracht. Tussen de trainingen door heb ik Engels gestudeerd aan de internationale school CIV in Valbonne. De Prime Golf Academy biedt spelers zoals ik de mogelijkheid om onder erg goede begeleiding zowel technisch, fysiek als mentaal te kunnen trainen. Perfect voor de wintermaanden wanneer goede trainen in Nederland eigenlijk onmogelijk is. Het is een geweldige en leerzame ervaring voor jonge spelers die goed willen worden, ontzettend aan te raden!’


Complete golfer

Tijdens de opleidingen van de Prime Golf Academy verblijf je op een campus, waarbij je de mogelijkheid hebt om naast het golfen een taal te leren. Naast korte opleidingen en kampen kunnen spelers die de absolute top willen halen meedoen aan het Prime Full Time Program, waarbij een studie op hoog niveau wordt gecombineerd met een opleiding tot een complete golfer. Het doel van de Academy is om de studenten zich te laten ontwikkelen tot onafhankelijke, verantwoordelijke individuen, klaar voor een succesvol leven als golfprofessional. Ook wordt met de opleiding de stap naar een ‘golf scholarship’ voor een van de bekende universiteiten in Amerika gestimuleerd en begeleid. Er wordt bij de trainingen gespeeld op onder meer Royal Mougins en Golf d’Opio Valbonne.

Enkele weetjes over de studie

De Prime Golf Academy en de partnerschool Mouratoglou Academy bieden een internationale schoolopleiding aan volgens een uitgebreid Amerikaans NCAA programma:
- 20 leraren, zowel Frans als Engels
- tussen de 5 en 15 leerlingen per klas
- permanente communicatie met leraren mogelijk
- 18 uur les per week, alle lessen in het Engels
- extra studie onder toezicht voor beginnende studenten
- het maken van testen, projecten en presentaties
- uitzonderlijk hoog slagingspercentage
- drie schoolrapporten per jaar
- betrokken toezicht van leraren en goede communicatie met ouders
- 90% van de afgestudeerden is toegelaten op een Amerikaanse universiteit met een sportbeurs

Info

- Prime Golf Academy JUNIOR
- Prime Golf Academy
- Locatie en campus