Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Ryanair verhoogt tarieven ruimbagage


Ryanair blijft zijn tarieven voor ruimbagage en inchecken aan de balie op luchthavens net zo lang verhogen, totdat tenminste de helft van de passagiers alleen met handbagage reist en zelf gratis online z'n check-in regelt. Dat maakte de maatschappij tegelijk met een nieuwe prijsverhoging voor deze diensten bekend. De kosten voor het meenemen van een golftas ligt inmiddels op 60 tot 80 per retour.Met ingang van 23 januari verhoogde de lowcost maatschappij het tarief voor het inchecken van bagage met 50 procent van 6,- naar 9,- per stuk. Het tarief voor inchecken aan de balie op de luchthaven ging met eenderde omhoog naar 4,- per passagier. Beide tarieven gelden per enkele reis.
Het meenemen van golfequipment ligt bij Ryanair op 30 tot 40 per enkele reis E.e.a. is afhankelijk of de vlucht wel of niet via ryanair.com is geboekt. Kijk op onze speciale golftasbeleid-pagina voor de kosten per retour en speciale bepalingen van Ryanair voor het meenemen van de golftas.

Online


Ryanair hoopt dat de tariefsverhogingen de passagiers er toe brengt om vaker gebruik te maken van de mogelijkheid om vooraf gratis online en met 'priority boarding' in te checken en nog uitsluitend met handbagage te reizen.

Kosten beperken


'Nu we dit jaar van 50 miljoen naar 60 miljoen passagiers zullen groeien moeten we op deze manier de stijgende afhandelingkosten op de luchthavens in de hand proberen te houden', aldus de toelichting van Ryanair's David Gering.

Niet genoeg


'Het aantal passagiers dat op de nieuwe manier met ons reist is al flink toegenomen, maar het is nog niet genoeg. Daarom zullen we de toeslagen voor deze diensten blijven verhogen tot we wel op een aanvaardnaar niveau zijn gekomen'. Hoe groot het percentage passagiers is, dat nu al online incheckt en alleen handbagage bij zich heeft maakt Ryanair niet bekend, aldus Gering desgevraagd.

10 kilogram


Wie vliegt met Ryanair mag per persoon maximaal 10 kilogram aan handbagage aan boord meenemen. Bijkomend voordeel van minder ruimbagage is, dat ook het brandstofverbruik wat geringer is.Dat geeft zowel milieuvoordelen als een besparing op de kosten. (Bron TourPRess)

www.ryanair.com