Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Nederland-BelgiŽ op het KLM Open


Het publiek heeft maandag 5 september gratis toegang tot de Challenge Match tussen Joost Luiten en de Belg Thomas Pieters aan de vooravond van het KLM Open. De kampioenen van 2013 en 2015 dagen elkaar uit op zes holes van golfbaan The Dutch in Spijk.


Daarmee trapt het KLM Open in de week van het toernooi af met een duel Nederland - BelgiŽ. Voor Luiten is het KLM Open zijn 'thuistoernooi', maar voor Pieters min of meer ook. Golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal) ligt hemelsbreed nog geen vijftig kilometer van de grens met BelgiŽ, dat geen toernooi op de European Tour heeft. Bovendien won Pieters vorig jaar het KLM Open. Er worden dan ook veel Belgische golffans verwacht in Spijk. Pieters' ster is rijzende in eigen land, zeker nu hij deze week werd gekozen voor het Europese Ryder Cup-team, dat eind deze maand in en tegen de Verenigde Staten speelt.

De Challenge Match tussen Luiten en Pieters gaat over zes holes, waarbij de spelers ook zelf hun spel van commentaar voorzien. Dat maakt het voor het publiek extra leuk om te volgen. Het duel begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Ook is het parkeren die dag gratis.

Toegangsbewijzen en parkeertickets voor de wedstrijddagen 8 tot en met 11 september kunt u online bestellen via klmopen.nl.