Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Vincent de Vries Greenkeeper van het jaar 2017


Op 8 december 2017 werd tijdens een feestelijke bijeenkomst op Landgoed de Horst Vincent de Vries uitgeroepen tot ‘Greenkeeper of the Year 2017’. Vincent werkt als hoofdgreenkeeper op Golfclub De Hoge Kleij in Leusden, maar zijn ervaring reikt nog veel verder.

‘Hij houdt een gezond evenwicht tussen wat kan en niet meer mag’, zo luidt het juryoordeel over Vincent de Vries die als hoofdgreenkeeper werkt in dienst van De Ridder BV op Golfclub De Hoge Kleij in Leusden, waar hij samen met vijf teamleden 60 hectare bosbaan onderhoudt.Vincent de Vries. (Foto:  Vakblad Greenkeeper) In de vier jaar dat hij daar werkt, wist hij de kwaliteit van de baan flink te verhogen en zowel de hoeveelheid straatgras als de hoeveelheid ingezette stikstof te verminderen. Hij bemest en beregent weinig en kijkt per dag wat de baan nodig heeft.

De jury typeert De Vries als iemand met een ‘open en innemende uitstraling’. ‘Hij is zich bewust van de natuurwaarden en weet deze verder te versterken’, zo luidt het juryoordeel. Wat opvalt, is het zoeken naar ‘een gezond evenwicht tussen dat wat kan en dat wat niet meer mag’, zo vertelde juryvoorzitter Wim Smits tijdens de uitreiking. Een voorbeeld daarvan is dat hij schapen inzet op zijn baan.

Perfectionist

In een interview met het blad Greenkeeper typeerde De Vries zichzelf als perfectionist: ‘Je moet er bij straatgras bovenop zitten en niet denken dat het zich vanzelf wel oplost. De ervaring van de Vries is ongekend. Al vele jaren werkte hij actief mee in het greenkeepersteam van het KLM Open op de Kennemer, de Hilversumsche en The Dutch. Doel nummer één is voor hem bereiken dat mensen zeggen: ‘Wow, wat een mooie baan. Hier wil ik terugkomen!’

Naast een geweldig goede greenkeeper is Vincent de Vries ook een zeer goede golfer met single handicap. Tijdens het KLM Open 2016 viel De Vries in als gelegenheidscaddie voor golfprofessional Wouter de Vries (geen familie) die onverwacht aan de start mocht verschijnen.

(Foto:  Vakblad Greenkeeper)

Genomineerden

Naast De Vries waren genomineerd Jeroen Vingerhoets (De Enk, hoofdgreenkeeper Prise d'Eau), Andrew Knott (De Enk, hoofdgreenkeeper Turfvaert), Freek Hendrickx (Princenbosch) en Melissa Minnaard (HGM, The International). Allen werden door de jury geprezen op verschillende gebieden; de grote diversiteit aan competenties was dit jaar opvallend. Ook dit jaar werd de jury tijdens de werkbezoeken getroffen door ‘het enthousiasme, de daadkracht en de inzet van de kandidaten’. Hoofdgreenkeeper van De Enk Groen en Golf en werkzaam op Golfpark de Turfvaert en Golfbaan Stippelberg, William Boogaarts, won vorig jaar de prestigieuze award. Hij zal bij de volgende verkiezingen de jury gaan versterken.

De ‘Greenkeeper of the Year’-verkiezing is een initiatief van het vakblad Greenkeeper en wordt mede mogelijk gemaakt door Toro, ICL Group, Bayer en DLF.