Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Vrouwen hebben de golftoekomst


Slechts 24% van de golfers in de wereld is vrouw, maar volgens een nieuw onderzoek kan de verwachte toename van vrouwelijke golfers de golfeconomie wereldwijd 35 miljard dollar op gaan leveren inclusief een enorme groei van jeugdgolf.

Uit een baanbrekend wereldwijd onderzoek van Syngenta naar vrouwelijke interesse in en deelname aan de golfsport kwamen deze verrassende cijfers naar voren. Het nieuwe rapport ‘The Global Economic Value of Increased Female Participation in Golf’ deed onderzoek onder 14.000 personen in acht verschillende markten in Noord-Amerika Europa en Azië. Het bleek dat 29% van niet-golfende vrouwen of vrouwen die niet meer golfen zeer geďnteresseerd waren om tussen nu en de komende twee jaar golf (opnieuw) te gaan golfen. Het buiten zijn, de ontspanning en meer tijd doorbrengen met familie en vrienden die wel golfen werden genoemd als de belangrijkste redenen.

Photo Caption: Syngenta Golf Ambassador, Carin Koch and Syngenta Global Head of Lawn & Garden, Jeff Cox launched the new report at the HSBC Golf Business Forum

Ook bleek dat vrouwen 38% meer waarschijnlijk hun kinderen mee zullen nemen naar de golfbaan dan mannen. Daarmee zou de toename van vrouwen op de golfbaan ook een goede boost voor jeugdgolf kunnen zijn.

Jeff Cox, Syngenta Global Head of Lawn & Garden, waarschuwde wel dat de golfwereld meer zal moeten gaan luisteren naar wat de nog-niet-golfende mensen in de wereld eigenlijk willen.

Het rapport, dat gratis kan worden gedownload van www.unlockinggolfstruepotential.co.uk, focust op drie hoofdpunten:
- de economische waarde van vrouwengolf;
- besef van de waarde van vrouwelijke golfers en mogelijke nieuwe golfers;
- de impact van meer vrouwelijke golfers op jeugdgolf.