Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

IJsland is HOT


IJsland is vooral populair door de short-breaks. Maar met 65 golfbanen in het indrukwekkende vulkanische landschap blijven golfers daar gelukkig steeds vaker logeren.


Voetbal is onbetwist de eerste sport in IJsland, maar golf bezet inmiddels trots de tweede plaats. Niet verwonderlijk, want de golfbanen in IJsland zijn stuk voor stuk van prima kwaliteit en bieden uitzichten op de spectaculaire landschappen van het vulkanische eiland.

Toename golftoeristen

Van de 65 golfbanen hebben er zestien 18 holes en twee 27 holes. De groene fairways vormen veelal een prachtig contrast met de donkere kleuren van het lavagesteente. In 2016 kende IJsland 4000 golfende bezoekers. Een toename van 50% ten opzichte van 2015. De helft van die 4000 golfers speelde slechts één ronde golf, maar 27% speelde vijf of meer ronden. Hoewel IJsland dicht bij de poolcirkel ligt, duurt het golfseizoen aan de noordkant zes maanden en aan de zuidkant zelfs 7 maanden. Enkele banen langs de kust zijn bijna het hele jaar open en op de noordelijkste 18-holes golfbaan ter wereld, Akureyri, werd midden december zelfs nog een toernooi gespeeld.

Golfbaan Odur IJsland

24-uur per dag golfen

Voorzitter van ‘Golf Iceland’, Magnus Oddsson, zei dat de IJslandse golfbond inmiddels 16.000 leden heeft. Dat is 5% van de totale bevolking van IJsland. Volgens onderzoeken zeggen maar liefst 30.000 IJslanders dat ze golf spelen. ‘Al onze golfbanen zijn voor iedereen toegankelijk,’ zegt Oddson, ‘en in de maanden rond midzomernacht zijn ze zelfs 24 uur per dag bespeelbaar! Met onze 65 golfbanen zijn er meer dan genoeg starttijden beschikbaar voor bezoekers.’


Kijk voor meer informatie over golfen in IJsland op www.golficeland.org.

Heeft u de golfbanen op IJsland al eens bezocht? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar Golfreiswijzer.nl