Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Greens van Augusta in Spanje


Masters kampioen 2017 Sergio Garcia heeft het enkele malen aangegeven: ‘De greens bij het luxe Spaanse golfresort Finca Cortesin zijn qua kwaliteit en snelheid vergelijkbaar met de greens van het grote Augusta National in Georgia, USA.’

We moeten de Spaanse held maar op zijn woord geloven, want golfen op Augusta National Golf Club zal voor vrijwel alle Nederlanders slechts een droom blijven. .

Golfbaan Finca Cortesin in Zuid-Spanje. (Foto: Finca Cortesin)

Finca Cortesin

Omdat Augusta niet bepaald om de hoek ligt kunnen we dus voor het Augusta-gevoel maar beter naar Garcia luisteren. De greens bij het Spaanse resort Finca Cortesin schijnen dus hetzelfde gevoel te geven als de greens op Augusta en de baan kent genoeg flinke heuvels om ook daar de vergelijking met Augusta te kunnen maken. Gelukkig mag je hier als golftoerist wel met een buggy de baan in!

Finca Cortesin, tussen Marbella en Sotogrande, behoort tot de vijf beste golfbanen van Spanje en het luxe resort werd door Leadingcourses.com al tot ‘Beste Golfresort van Europa 2017’ uitgeroepen. In 2009, 2011 en 2012 werd op Finca Cortesin het Volvo World Match Play Championship gespeeld waarmee de geweldige status van de baan ge- en bevestigd werd.

Wil je zelf eens ervaren hoe putten op Augusta voelt, overweeg dan een shortbreak naar Finca Cortesin. Losse greenfees zijn flink aan de prijs (245-280 euro, buggy inbegrepen), maar diverse Nederlandse golftouroperators bieden aantrekkelijke pakketreizen aan.
Een shortbreak van 3 of 4 nachten, auto en 2 greenfees inclusief vlucht ligt tussen de tussen de € 1.450 en €1.850 en is te boeken bij bij
Executive Golf.
Golftime
Pin High
3D Golfvakanties

Al eens op Finca Cortesin gespeeld? Laat dan een beoordeling achter op Golfreiswijzer.nl.

Bye the way, we hadden het in het begin over golfen op Augusta, als je al eens in de plaats Augusta komt zal je niet verder komen dan een foto van een gesloten groen hek rond een van de beroemdste golfbanen ter wereld. Er zijn gelukkig nog wat mooie alternatieven in de buurt waarmee je je teleurstelling snel zult vergeten. Een paar voorbeelden van de vele leuke golfbanen waar je slechts 22 tot 38 dollar betaalt voor 18 holes:

Forest Hills Golf Club: Meerdere malen verkozen tot de beste openbare golfbaan in Augusta, met dezelfde fraaie boompartijen en een geschiedenis vanaf 1926 waarbij vele indrukwekkende namen de revue passeren, onder wie Bobby Jones.

Bartam Trail Golf Club: Een jongere 18-holes baan met een bijzonder lay-out met vijf par-5 holes en vijf par-3 holes. Met de heuvelachtige fairways en de uitdagende waterhindernissen een duidelijk Augusta-gevoel