Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Cool IJsland is 'hot' voor golfers


IJsland is populair als een shortbreak golfbestemming en overweldigt buitenlandse golfers. Wat wellicht heel veel mensen niet weten, is dat IJsland golficeland.org maar liefst 65 banen verspreid over het vulkanische eiland heeft. Zestien daarvan hebben 18 en twee zelfs 27 (!) holes. Na voetbal is golf op IJsland zelfs de populairste sport.


Buitenlandse golfers worden steeds meer aangetrokken door de groene fairways op het eiland. In 2016 kwamen bijna 4.000 golfers naar IJsland om daar te spelen, veel meer (+50%) dan in 2015. De helft speelde maar één rondje, maar meer dan een kwart vijf rondes of meer.Poolcirkel

Ondanks dat IJsland niet ver van de poolcirkel ligt, duurt het golfseizoen gemiddeld zes maanden per jaar (zeven maanden in het zuiden van het eiland). Op een aantal banen dichtbij de kust kan bijna het gehele jaar door gespeeld worden. Midden december is er zelfs eens een golfwedstrijd gehouden in Akureyri, de meeste noordelijke stad in de wereld met een 18-holes golfbaan!
Volgens Golf Iceland voorzitter Magnus Oddsson telt de IJslandse Golf Federatie 16.000 leden en dat is maar liefst 5 procent van de totale bevolking van IJsland. Uit onderzoek blijkt echter dat ongeveer 30.000 IJslanders golf spelen. ''Slechts 330.000 mensen wonen op IJsland en wij zijn in Europa koploper waar het gaat om golfbanen per inwoner, dus wij hebben heel veel starttijden voor bezoekers beschikbaar'', aldus Oddsson.

24 uur open

Alle banen in IJsland zijn open voor gastspelers en gedurende de midzomermaanden zelfs 24 uur per dag. En spelen op IJsland is bovendien een heel bijzondere ervaring. U speelt in de buurt van spuitende geisers of vulkanen en zelfs in oude kraters van vulkanen, zoals op Heimaey op de Westman eilanden. Deze rondjes zullen lang in het geheugen gegrift blijven. Komt nog bij dat de meeste golfbanen in IJsland een speciaal tarief voor echtparen hanteren en die ligt significant lager dan twee afzonderlijke greenfees.

Golf Iceland

Golf Iceland is in 2008 opgericht toen de golfbanen op het eiland hun krachten bundelden met de toeristische sector om golf op IJsland internationaal te gaan promoten en vermarkten. IAGTO iagto.com heeft in de beginfase de helpende hand toegestoken en een marketingplan gemaakt. Sindsdien blijft het aantal buitenlandse golfers groeien, al heeft het wel flink veel moeite gekost om hen te overtuigen van het feit dat er goede golfbanen op IJsland zijn. Zoals bijvoorbeeld de Kellir Golf Course nabij Reykjavik, die de bijnaam Lava-Links heeft gekregen, omdat de eerste negen holes zich een weg baant door de lavavelden. De tweede negen lijken veel meer op een klassieke linkscourse.
Golfreizen IJsland Met Executive Golf


Wilt u ook eens op IJsland golfen? Executive Golf biedt een 5-daagse Golf Express aan en een 7-daagse Golf en Nature Rondreis.

Heeft u al eens op golfbanen op IJsland gespeeld? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar Golfreiswijzer.nl

Voor meer informatie: golficeland.org