Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Regio Parijs golfparadijs


In de directe omgeving van Parijs liggen niet minder dan 71 golfbanen, dus de regio Parijs mag met recht een golfparadijs genoemd worden. Nergens in Frankrijk kunnen golfers zich zo goed uitleven. En dat maakt Parijs de ideale bestemming voor families die een of meer golffanaten tellen: iedereen komt hier aan zijn trekken.


's Ochtends gloriëren op de green, 's middags met z'n allen de Mona Lisa zien. Van 29 juni tot 2 juli is Parijs voor golfliefhebbers een extra aantrekkelijke bestemming, wanneer de Open de France plaats vindt op Golf National, op tien kilometer van Versailles.

Populariteit

Golfen is momenteel in opmars in Frankrijk, onder meer omdat de sport na een eeuw afwezigheid in 2016 weer Olympisch werd. In 2018 komt de Ryder Cup rydercup.com naar de regio Parijs en ook de strijd tussen Europa en de VS wordt op Golf National gespeeld. Ook dat geeft het Franse golf een boost. Momenteel hebben ruim 407.000 Fransen een golfbewijs en spelen bijna twee keer zoveel mensen de sport met enige regelmaat.

Stedentrip

Een stedentrip combineren met een 'golfvakantie' is heel goed mogelijk. Interessant voor de Nederlandse golftoerist is het boeken van een all-in arrangement via een hotel op of bij een golfbaan. Voorbeelden hiervan zijn het Golfhotel Mont Griffon golf-hotel-mont-griffon.fr (op 30 minuten ten noorden van Parijs) met zijn 36 holes. Vlakbij kan ook gegolfd worden op de Golf du Lys Chantilly lysgolf, die 45 holes telt. In de buurt kan een cultureel uitstapje worden gemaakt naar bijvoorbeeld het schitterende Domaine de Chantilly domainedechantilly.com.
In de directe omgeving van Parijs liggen niet minder dan 71 golfbanen, dus de regio Parijs mag met recht een golfparadijs genoemd worden. Nergens in Frankrijk kunnen golfers zich zo goed uitleven.

Disneyland

Ten oosten van Parijs biedt Disneyland Paris disneylandparis.nl een ideale omgeving voor een gevarieerd golftripje. Het attractiepark heeft een eigen golfbaan met drie 9-holesbanen. Aan de rand hiervan ligt het viersterrenhotel Radisson Blu radissonblu.com dat aantrekkelijke arrangementen biedt en een shuttleservice onderhoudt naar de entree van Disneyland Paris. Ook het grote designer outlet centrum Vallée Village Shopping lavalleevillage.com ligt hier niet ver vandaan. Weer een heel andere ambiance biedt Château de Cély exclusivgolf-cely.fr, ten zuiden van Versailles. Zijn 18-holesbaan is ook een uitstekend startpunt voor het bezoeken van de vele kastelen in deze buurt.

Heeft u zelf al eens in de regio Parijs gegolft? Laat dan een review achter op een van de golfbanen daar. Ga naar Golfreiswijzer.nl.