Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golftourisme Nieuw-Zeeland booming


Volgens cijfers van Golf Tourism New Zealand hebben golfers het land nu echt ontdekt. In het jaar dat liep van 1 mei 2015 tot en met april 2016 steeg het aantal golftoeristen met maar liefst 23 procent, terwijl de bestedingen van golfers met 18 procent toenam.


De groei behoort tot de hoogste in de wereld. Een indrukwekkende 329 miljoen US dollar is in de Nieuw-Zeelandse economie gepompt door de bezoekende internationale golfers.

Investeringen

In de afgelopen vijf jaar zijn er aanmerkelijke investeringen in nieuwe en bestaande golfbanen gedaan, waardoor Nieuw-Zeeland een nog uitgebreider aanbod aan rustige, attractieve en internationaal gewaardeerde banen heeft. Volgens Peter Walton, de hoogste baas van de International Association of Golf Tour Operators laat de stijging zien wat in relatief korte tijd bereikt kan worden als een nationaal toerismebureau investeert in de juiste promotiestrategie voor golftoerisme. Hij is ervan overtuigd dat de groei er in Nieuw-Zeeland nog lang niet uit is, want het land beschikt over clusters van werkelijk spectaculaire golfbanen. In totaal heeft Nieuw-Zeeland maar liefst 400 golfbanen, van subtropische courses langs de ocean tot alpenachtige banen op het zuidereiland.
Golfers ontdekken Nieuw-Zeeland. (Foto: Golf Tourism New Zealand)

Groei

Het gaat wereldwijd goed met het golftoerisme . Al vijf jaar op rij is er substantiŽle groei te zien (4,8 % wereldwijd en 5,3 % in AziŽ en AustraliŽ) en de boekingen dit jaar zien er ook veelbelovend uit. De golftoerismemarkt is zeer lucratief. Golfende toeristen hebben namelijk de neiging langer te blijven en besteden meer. Zo houden golfers gemiddeld 27 dagen vakantie, terwijl andere vakantiegangers doorgaans 16 dagen blijven. Bovendien doen golfers vaak nog andere dingen, zoals het bezoeken van wijnhuizen en locale attracties.

Heeft u als eens gespeeld op een van de golfbanen op Nieuw-Zeeland, Laat dan een review achter op onze website. Ga naar: Golfreiswijzer.nl.