Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Niet twee, maar drie dagen 'Beat the Pro'


Vorig jaar mochten amateurgolfers tijdens het KLM Dutch Open 2017 op de 14e hole van The Dutch de strijd aanbinden met de pro's. Wegens groot succes wordt Beat the Pro dit jaar herhaald. Sterker nog. Er komt een derde dag bij.


Op donderdag, vrijdag en zaterdag mogen amateurs nu gelijk met de pro's één bal slaan. Na elke flight slaat een amateur af in de tot arena omgebouwde par 3 hole. De amateurs die hun bal dichter bij de vlag slaan dan alle tourspelers in die flight, vallen in de prijzen. Dat betekent dus meer kans voor de amateurs.

Stadion

Speciaal voor Beat the Pro wordt hole 14 van The Dutch omgebouwd tot een stadion met tribunes die de hele hole omringen. Afslaan in een tot de nok toe gevuld stadion maakt de uitdaging voor de amateurs nog groter.

Primeur

Het KLM Open had in 2016 de zelfbedachte primeur van Beat the Pro op de European Tour op twee van de vier toernooidagen. Het vernieuwende concept werd enthousiast ontvangen door de amateurs, de Tourspelers en het publiek. In 2016 deden 80 amateurs mee. Vier van hen én voormalig Tourspeler Robert-Jan Derksen slaagden erin de bal daadwerkelijk dichter bij de vlag te slaan dan alle gelouterde professionals in hun flight.
Vanwege het doorslaande succes van vorig jaar heeft de European Tour ingestemd met het verzoek om Beat the Pro ook op vrijdag te laten plaatsvinden. KLM Open-toernooidirecteur, Daan Slooter: ''Na ruggenspraak met de Tourspelers bleek het enthousiasme voor dit idee groot. De spelers vinden het allesbehalve hinderlijk dat op één hole een amateur komt meespelen. Sterker nog: ze vinden het heel leuk, zelfs op de dag dat elke slag voor de cut telt'', aldus Slooter.
Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe amateurgolfers zich kunnen kwalificeren voor deelname aan Beat the Pro.

Beat the Pro op Hole 14 op KLNM Open 2016.

KLM Open 2017

De 98ste editie van het KLM Dutch Open 2017 wordt van 14 tot en met 17 september gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.