Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Leren golfen op Golfcentrum Hoenderdaal


Vlakbij de snelweg A12, Utrecht-Arnhem ligt het Health Centrum Hoenderdaal. Een groot complex met fitnessruimte, wellness, grote sporthal en, verrassend, een korte 9-holes golfbaan. Het Golfcentrum Hoenderdaal is vooral geschikt voor de beginnende golfer. De Oefenfaciliteiten zijn uitstekend en de 9-holes, bestaande uit acht par-3 holes en een par-4 hole met een totale lengte van 877 meter, zijn voor de starter nog best een kluif.


De golfbaan van Healthcentrum Hoenderdaal is twintig jaar oud en ontworpen door golfbaanarchitect Alan Rijks. Er is een verlichte driving range met ruim dertig overdekte afslagplaatsen, met diverse targets, een chipping en putting green en oefenbunkers.
Aan het golfcentrum zijn meerdere PGA pro’s verbonden.


Precisie

De geoefende golfer haalt er misschien zijn neus voor op, holes van 45 tot 110 meter lang en een par-4 van 222 meter, maar menigeen zal nog moeite hebben met het spelen van zijn of haar handicap op dit golfbaantje. Je krijgt maar weinig slagen mee en de meeste single handicappers moeten slagen inleveren. Je korte spel moet daarom erg goed zijn op en je moet birdies en parren spelen. Zelfs de wat hoge handicapper moet de nodige parren slaan om binnen zijn handicap te lopen. Omdat de baan op sommige stukken smal is er water in het spel is, komt het aan op precisie.
De golfbaan ziet er goed onderhouden uit en heeft mooie greens.

Korte werk

Eerlijk is eerlijk de 9-holes van Hoenderdaal zijn natuurlijk niet te vergelijken met een volwaardige 9-holes golfbaan met meerdere par-4 en par-5. Op die golfbanen komen alle aspecten van je golfspel aan de orde. Maar als oefenfaciliteit voor je korte spel is deze golfbaan zeker geschikt. Groot voordeel van Golfbaan Hoenderdaal is dat het centraal gelegen is, vlakbij de. Afslag Driebergen op snelweg A12.

Meer informatie is te vinden op: hoederdaal.com.

Hoenderdaal Open

Het Hoenderdaal Open 2017 is op 25, 26 en 27 augustus. Ook dit jaar combineren we Dames en Heren op het Hoenderdaal Open en kunnen maximaal 120 spelers deelnemen. Het is een strokeplaywedstrijd zonder handicapverrekening. Men speelt 1 wedstrijd in de voorronde waaruit de beste 54 spelers zich plaatsen voor de halve finale en daarvan 27 voor de finale. De verdeling dames en heren vindt plaats op basis van de verhouding inschrijvingen.
De indeling in de voorronde is dames en heren gemengd en op basis van handicap. In de halve finale en finale is de flightindeling voor dames en heren gescheiden. De indeling van de halve finale en de finale is op basis van het resultaat van de ronde ervoor.
Inschrijven kan op: Hoenderdaal.com.